Vikten av en exakt och opartisk företagsvärdering
Hem IT-Finans Trender Vikten av en exakt och opartisk företagsvärdering

Vikten av en exakt och opartisk företagsvärdering

Publicerat av: Redaktionen

På grund av den komplexa process som krävs för en företagsvärdering är det inte något företagare gör regelbundet. Men det finns en handfull anledningar till varför företagare måste utvärdera värdet av företaget. En av anledningarna är att man vil sälja företaget, en annan att man vill förvärva ett annat företag och en tredje att man letar efter investerare.

Värderingsprocessen är väldigt tekniskt, därför är det viktigt att den som utför värderingen är väldigt skicklig inom ekonomi. Även om det som företagare själv är viktigt att förstå de olika värderingsmetoderna är det bäst att arbeta tillsammans med professionella värderare. Det är vanligtvis privata företag, som Nielsen Företagsvärdering, som genomför värderingen.

Prioritera företagsvärdering med personlig serviceVikten av en exakt och opartisk företagsvärdering

Många gånger säljs onlinevärderingar av telefonförsäljare. Dessa behöver nödvändigtvis inte vara dåliga alternativ, men tyvärr saknar de många gånger flera viktiga ingredienser för företagsvärdering. Företagsvärderare behöver nämligen idag inte träffa sina kunder, svara på deras frågor eller besikta företagets tillgångar. Det kan kännas som en snabb och billig lösning, men faktum är att detta många gånger resulterar i en felaktig värdering.

Istället bör man vända sig till en professionell företagsvärderare, som Nielsen Företagsvärdering. De genomför nämligen en opartisk normalisering av årsredovisningen då de menar att en företagsvärdering endast fyller sin funktion om den är opartisk och oberoende. De använder sig av de klassiska värderingsmetoderna; marknadsvärderingsmetoden, avkastningsvärderingsmetoden och substansvärderingsmetoden. Detta eftersom alla metoder behövs användas för att kunna rättvist värdera ett företag. Nielsen Företagsvärdering föredrar att kalla sig specialister över generalister, eftersom de inte är generella affärskonsulter. De erbjuder endast företagsvärdering.

En nödvändighet för precisa bedömningar

I slutändan är värderingsprocessen ett viktigt element för företagare. Det ger insikt i företagets ekonomi, så att företagarna kan utnyttja fördelarna och fokusera på att förbättra eventuella sårbarheter. Viktigast är att denna värdering ger en exakt uppskattning av företaget, så att framtida affärsförhandlingar går bra. Det finns ingen ultimat eller perfekt värderingsmetod för varje situation, men vänder man sig till ett professionellt värderingsföretag med fokus på personlig service är det betydligt enklare att få en exakt och opartisk bedömning.

Samtidigt är företagsvärderingar en viktig process för att kunna maximera företagets pris. Det fungerar som en solid central hörnsten i förhandlingarna, men binder inte till det slutgiltiga priset. Ju mer precis bedömning man har desto enklare är det däremot att förhandla. Med detta sagt, om det kommer en tid där du behöver en värdering, kommer det gynna dig att välja en professionell värderare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>