Automatiskt utkast
Hem IT-FINANS TRENDER Fortnox ingår nu partnerskap för lansering av företagskort

Fortnox ingår nu partnerskap för lansering av företagskort

Publicerat av: Redaktionen

Fortnox har ingått ett samarbete med fintechföretaget Mynt AB som erbjuder smarta kort och lösningar inom spend management.

Vid årsskiftet planerar Fortnox att lansera Fortnox Kort, ett företagskort som kommer att förenkla och automatisera kvittoredovisningen med bättre uppföljning av företagens utgifter genom koll på transaktionerna i realtid.

Fortnox har även tecknat 310 394 teckningsoptioner i Mynt AB med rätt att, under perioden 1 februari 2025 till och med 2 maj 2025, teckna lika många nya aktier i Mynt AB till teckningskursen 142 kr per aktie. Utnyttjandet av teckningsoptionerna är förenat med uppfyllande av vissa samarbetsmål.

– Mynt, som är en innovativ aktör med en beprövad, skalbar lösning samt med vana av implementering mot affärssystem, är en självklar partner för oss. Fortnox Kort blir ett stort steg på vägen till en helautomatiserad kvittoredovisning och bokföring i realtid. Vi är glada att kunna bidra med effektivare och mer förenklad administration för företagare, säger Tommy Eklund, vd Fortnox.

Automatiskt utkast

Tommy Eklund

Fortnox Kort kommer att erbjudas kostnadsfritt till nya och befintliga kunder och kommer att kunna ges till samtliga företagets anställda. Många företagare kämpar idag med spend management och Fortnox Kort kommer underlätta för företagare genom att vara direkt kopplat till företagets redovisning genom Fortnox robusta bokföringssystem. En annan utmaning är att många företag idag låter sina anställda använda sina privata kort där privata utlägg återbetalas först vid nästa månads löneutbetalning. Detta ändrar Fortnox Kort på. Kortet ger företagaren möjlighet att definiera köpnivåer per anställd och kommer med analysfunktioner som ger bättre översikt över företagets utgifter.

– Kortet kommer att vara kopplat direkt till Fortnox mobilapp. Kvittot bokförs automatiskt och du kan följa och bokföra transaktionen i realtid. Mynt delar vår vision om att göra det enklare att driva företag och detta kommer göra stor skillnad för många, säger Tommy Eklund.

 

 

Relaterade Artiklar