Svensk startup, Påhoj, vinner Amazon Launchpad ”Startup of the Year”
Hem STARTUP Svensk startup, Påhoj, vinner Amazon Launchpad ”Startup of the Year”

Svensk startup, Påhoj, vinner Amazon Launchpad ”Startup of the Year”

Publicerat av: Redaktionen

Amazon Launchpad, samlingsplatsen för unika produkter från startups, har valt ut Malmöbolaget Påhoj som en av vinnarna i den prestigefulla tävlingen.

Påhoj har utvecklat en cykelsits, som med hjälp av ett enkelt klicksystem sätts på och tas av från cykeln och dessutom kan göras om till en barnvagn med några enkla handgrepp.

Bakom den unika idén står industridesignern och medgrundaren, Lycka von Schantz, med visionen att göra vardagen lättare för småbarnsföräldrar. ”Det är stort att vi bland alla företag har blivit rankade som ett av det mest spännande innovationsbolagen. Sedan vi började sälja vår produkt i år har vi bemötts väldigt positivt och vi är redo att möta den cykelboom som pågår i runt om i världen”, säger designern och grundaren av Påhoj, Lycke von Schantz. Bolaget består av ett kvinnligt team lett av Sara Sterner som bland annat har arbetat som tillväxtchef på Orbital Systems.

Svensk startup, Påhoj, vinner Amazon Launchpad ”Startup of the Year”Sedan lanseringen år 2015, har Amazon Launchpad samarbetat med fler än 200 olika investerare, startups, acceleratorer och plattformar för gräsrotsfinansiering för att hjälpa startup-bolag lansera sina produkter. ”Vi är stolta över att se en så pass hög innovationsnivå bland anmälningarna i år och är mycket glada över att Påhoj utsågs till en av vinnarna. Innovation är en viktig del i vår företagskultur. Vi fortsätter att ta fram nya lösningar, tjänster och teknologier för våra kunder och vi har blivit en viktig destination för innovativa nya produkter från mindre företag, säger Gulfem Toygar, Country Manager för Amazon Sverige.

”Amazon Launchpad har stöttat fler än 2000 startup bolag i Europa och med Amazon Launchpad Innovation Award vill vi visa upp både vårt engagemang för nya varumärken och vår vilja att gjädja våra kunder med nya innovativa produkter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>