Phenom tar in 100 miljoner dollar i ny investeringsrunda 
Hem TeknikAI Phenom tar in 100 miljoner dollar i ny investeringsrunda 

Phenom tar in 100 miljoner dollar i ny investeringsrunda 

Publicerat av: Redaktionen

Phenom, företaget bakom världens mest använda AI-drivna plattform för rekrytering, tillkännagav i dag att man genomför en serie D-runda värd 100 miljoner amerikanska dollar.

Phenom tar in 100 miljoner dollar i ny investeringsrunda 

Finansieringsrundan leds av B Capital Group, och även Dragoneer Investment Group, OMERS Growth Equity och GoldenArc Capital deltar.

Kapitaltillskottet säkerställer att Phenom kan behålla fortsatt fokus på att nå sitt huvudmål — att hjälpa en miljard människor att hitta rätt jobb.

Med ny finansiering fortsätter Phenom arbetet med att förnya sin TXM-plattform (Talent Experience Management) åt organisationer som kommer att börja införa artificiell intelligens på ett heltäckande sätt efter COVID-pandemin. Tack vare den här plattformen kan de arbetssökande hitta rätt jobb snabbare. De anställda kan utbilda sig och utvecklas, rekryterarna identifierar de bäst lämpade personerna på ett effektivt sätt och cheferna kan fatta mer välgrundade datadrivna beslut när de bygger upp sina framtida team.

Bland kunderna finns Southwest Airlines, Newell Brands, Land O’Lakes, AXA och Radian Group Inc.

”Phenom har alltid arbetat på ett målinriktat sätt, och detta kommer aldrig att förändras”, säger Mahe Bayireddi, vd och medgrundare av Phenom. ”Alltsedan starten har vi baserat vår plattform på intelligens istället för att bara lägga till artificiell intelligens som ett enskilt verktyg eller en enskild funktion. Detta gör vår AI väldigt annorlunda och hjälper oss att skapa ett hälsosamt ekosystem med olika typer av kompetenser.”

Automatisering och artificiell intelligens är avgörande för arbetsgivare som verkar internationellt 

Phenom-plattformen automatiserar olika administrativa uppgifter och personaliserar upplevelsen för kandidater, rekryterare, anställda och rekryterande chefer, så att hela rekryteringsprocessen blir effektivare.

År 2020 började den användas av 25 000 rekryterare, kompetensmarknadsförare och rekryterande chefer — som därmed fick hjälp att anställa över två miljoner människor och engagera över tre miljoner medarbetare. Dessutom har Phenoms kunder använt sig av TXM för att nå följande viktiga resultat:

  • Ett medieföretag ökade antalet slutförda ansökningar med 300 procent.
  • Ett vårdföretag anställde 451 intensivvårdssjuksköterskor på bara sju veckor.
  • Ett logistikföretag minskade tidsåtgången vid internrekryteringen med 20 procent.
  • Ett programvaruföretag automatiserade 90 procent av intervjubokningsprocessen, vilket sparade in 24 000 timmar.
  • Ett företag i resebranschen hanterade 18 000 kandidater via en chattrobot, vilket minskade ansökningstiden med 78 procent.
  • Ett teknikföretag uppnådde en 25-procentig minskning av tidsåtgången vid tillsättning av tjänster genom att använda sig av kundrelationskampanjer för rekrytering.

”Med artificiell intelligens och en modern datadriven metod gör Phenoms TXM-plattform det möjligt för hundratals företag att överbrygga klyftan mellan människor, processer och system. Vi är glada över att kunna samarbeta med Phenom-teamet i deras arbete med att nå det djärva målet att hjälpa en miljard människor att hitta rätt jobb, säger Rashmi Gopinath, komplementär vid B Capital Group.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>