Agoy tar in Fortnox som delägare
Hem TeknikMoln tjänster Agoy tar in Fortnox som delägare

Agoy tar in Fortnox som delägare

Publicerat av: Redaktionen

Investeringen möjliggör fortsatt utveckling av den moderna molnlösningen för hantering av bokslut.

Agoy tar in Fortnox som delägare

Carl-Magnus Falk, grundare av Agoy

Agoy, fintechbolaget bakom den moderna molnlösningen för hantering av bokslut, tillkännager idag att man tecknat ett fördjupat samarbetsavtal med Fortnox.

Avtalet innebär att Fortnox gör Agoy till sin standardlösning för bokslut och årsredovisningar, samtidigt som man säljer och supportar tjänsten. I samband med detta går tillväxtraketen Fortnox även in som delägare och förvärvar 30 procent av Agoy för 18,5 miljoner kronor.

Sedan starten för ett och ett halvt år sedan har Agoy tagit in 32 miljoner kronor från externa investerare, vuxit till ett team på 17 personer och uppnått en värdering på 61 miljoner kronor. Deras molntjänst har snabbt blivit det självklara alternativet för molnbaserad hantering av års- och periodbokslut med automatiserade lösningar för bland annat bokslut, skatt och årsredovisning.

Tidigare i år var Agoy bland de första att implementera fullt stöd för Skatteverkets API:er, vilket länge varit en efterfrågad funktion bland användarna.

– Det känns fantastiskt att Fortnox valt att fördjupa samarbetet med Agoy och gå in som delägare. Vi har en samsyn kring vikten av användarvänlighet i digitaliseringen av branschen och det finns tydliga synergieffekter där tillskottet av Agoy innebär att Fortnox får ett komplett erbjudande inom redovisningsområdet, säger Carl-Magnus

Agoy kommer att fortsätta att utveckla sin tjänst och erbjuda den till marknaden under eget varumärke – tjänsten kommer precis som tidigare att fungera tillsammans med samtliga program för löpande bokföring och inte vara exklusivt knutet till Fortnox.

Agoy grundades 2019 av auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk och några av kollegorna på revisionsbyrån Falköga eftersom de saknade alternativ till de egenutvecklade Excel-modeller som byråer historiskt använt sig av. Dessa är både omständliga att använda och komplicerade att underhålla i takt med att regelverk och kunder utvecklas.

– Vår vision är att utrota allt onödigt krångel och vi märkte direkt att Agoy mötte ett verkligt behov. Vi blev snabbt ’branschens program’ – utvecklat av branschen, för branschen och dessutom gemensamt ägt av flera revisions- och redovisningsbyråer, säger Carl-Magnus Falk.

Agoy är en webbaserad molntjänst framtagen för att underlätta byråernas arbete så mycket som möjligt och dessutom vara enkel för dem att integrera i sina existerande arbetsflöden. Efter att tjänsten lanserades under förra året har Agoy snabbt blivit det självklara alternativet för byråer som vill förenkla och modernisera hur de arbetar med bokslut.

– Att en etablerad aktör som Fortnox väljer att satsa på Agoy i ett relativt tidigt skede visar på att de ser stor potential i vår tjänst. Vi fyller en lucka på marknaden och samarbetet ger oss ytterligare resurser för att fortsätta utveckla tjänsten och vara ännu mer lyhörda gentemot våra användare och tillgodose deras önskemål.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>