Hem TeknikAI FICO utses till ledare gällande AI för finansbranschen

FICO utses till ledare gällande AI för finansbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Analysföretaget Chartis Research har utsett FICO till kategoriledare när det gäller AI för finansiella tjänster, i sin senaste rapport ”AI in Financial Services 2019, Market and Vendor Landscape report”.

FICO utses till ledare gällande AI för finansbranschen 3FICO ses som ledande inom både AI-analys och AI-applikationer. I en uppföljande rapport från analysföretaget granskades också företagets förmågor ytterligare i detalj.

I rapporten som analyserar FICO står det att: “Även om användningen av AI nu är utbrett i många branscher och nått många användningsområden, så har finansbranschen på många sätt varit pionjärer när det gäller att använda AI för kommersiella applikationer. FICO var en av de första att erbjuda finansbranschen AI-baserade verktyg och har fortsatt att investera i forskning och utveckling kring maskininlärning, med fokus på att hjälpa bankerna att möta allt mer sofistikerade krav från kunderna.”

“Många företag pratar om AI utan att faktiskt erbjuda det – faktum är att en rapport nyligen från MMC Ventures visade att 40 procent av europeiska AI-startups, inte erbjöd någon egentlig AI,” säger Dylan Jones, ansvarig för FICO i Norden. ”På FICO använder vi oss av decenniers erfarenhet av finansbranschen i våra molnbaserade maskininlärningsapplikationer som använder senaste framstegen inom big data. Chartisrapporten bekräftar vår omfattande erfarenhet inom AI-lösningar, som hjälpt globala banker att motverka bedrägerier och stärka kundlojaliteten sedan början av 90-talet. Med över 100 patent kopplade till maskininlärning och AI i vårt erbjudande, fortsätter vi att vara ledande när det gäller AI för finansiella tjänster.”

Många av FICOs AI-innovationer som utvärderats i rapporten finns med i FICO Falcon X, en molnbaserad lösning för att motverka finansiell brottslighet, som ger bankerna möjlighet att föra samman FICOs lösningar med öppna källkodsbaserade bibliotek kopplade till maskininlärning. Den här typen av samverkan förbättrar bankernas förmåga att skydda kundernas tillgångar, tillmötesgå regulatoriska krav och bli mer effektiva när det gäller att upptäcka finansiell brottslighet. Chartisrapporten lyfter också fram det genomslag som FICOs utveckling inom AI fått när det gäller realtidsbetalningar och motverkande av pengatvätt. I rapporten skriver Chartis bland annat att:

“Realtidsbetalningar har snabbt fått fäste, delvis på grund av tillväxten när det gäller P2P-tjänster och mobila betalningar. FICOs förmågor inom maskininlärning spelar en viktig roll för att skydda dessa digitala interaktioner, som kan vara sårbara. FICOs AI-baserade tekniker för realtidsbetalningar sammanfaller också med direktiv som kommit nyligen, som PSD2. FICO har även utvecklat AI-tekniker för att möta regulatoriska önskemål kring innovation och effektivitet när det gäller att motverka pengatvätt. Nyligen presenterades modeller för att övervaka och upptäcka transaktioner som sticker ut på olika sätt, liksom transaktioner som kan kopplas till tidigare SAR-rapporter.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>