Hem STARTUP Techföretaget YourPDi tar in amerikanska Virtual Force som delägare för att accelerera och vidareutveckla appen

Techföretaget YourPDi tar in amerikanska Virtual Force som delägare för att accelerera och vidareutveckla appen

Publicerat av: Redaktionen

Techföretaget YourPDi vill att vi ska säga ”hejdå” till pärmar, mappar och digitalt kaos och ”hej” till din personliga digitalisering med appen YourPDi (Your Personal Digitalisation).

Techföretaget YourPDi tar in amerikanska Virtual Force som delägare för att accelerera och vidareutveckla appen 2

Jenny Wuori och Patricia Ingemarsson​, grundare av YourPDi. Foto: Mia Wibacke Bornberger.

Företaget har nu fått en investering på 2,1 MSEK för att utveckla mer avancerade funktioner och lansera YourPDi internationellt.

Appen riktar sig till personer som vill få bättre koll på viktiga dokument och värdefull information rörande sig själv, sitt hem, sin familj, sina saker och projekt. Människors pappersröra och digitala oreda är bevisligen stor eftersom appen YourPDi har laddats ner 17 000 gånger sedan lanseringen i oktober 2018.

Grundarduon Patricia Ingemarsson och Jenny Wuori saknade själva en smart och modern lösning på oredan och tog saken i egna händer och utvecklade appen YourPDi. Med från start fanns den amerikanska tech- och utvecklingspartnern Virtual Force. Nu stärker företagen sitt samarbete genom att Virtual Force går in som delägare och får aktier i utbyte mot utveckling.

− Investeringen är på 2,1 MSEK men det verkliga värdet är fyra gånger så stort om vi köpt motsvarande utvecklingstjänster i Sverige, säger Patricia Ingemarsson medgrundare och CTO. Tillsammans med Virtual Force kommer vi att accelerera produktutvecklingen inom UI/UX samtidigt som vi kan addera kompetens inom blockchain och machine learning, fortsätter Patricia.

Människors egna data är en viktig tillgång och individer kämpar ofta för att hitta och hantera den.

− YourPDi har skapat ett nytt verktyg som underlättar att både spara och söka bland sin privata information och en sådan lösning har tidigare inte funnits på marknaden. Vi kallar det ”Valuable Asset Management”. Förutom en internationell skalbar produkt gillar vi drivet och passionen i grundarteamet. De har rätt mix av kompetens för att växa företaget, säger Jamil Goheer, CEO och medgrundare av Virtual Force.

Virtual Force, som tidigare har investerat i det svenska medtechföretaget MediCheck, har ett stort utvecklingsteam med över 200 specialiserade ingenjörer inom apputveckling och avancerade säkerhetslösningar.

− Virtual Force har en etablerad och testad tillväxtmodell som hjälper startups att cementera en skalbar grund redan från början. Deras erfarenhet inom produktdesign, teknik och skalbarhet kommer att hjälpa oss att accelerera och fokusera på tillväxt-KPIer, säger Jenny Wuori medgrundare och CEO på YourPDi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>