Workday Ventures lanserar en fond på drygt 2 miljarder

Investeringarna kommer fokuseras på uppstartsföretag som jobbar med AI, AR, VR, Blockchain och maskininlärning

Workday Ventures lanserar en fond på drygt 2 miljarder 1Workday lanserar en fond på 250 miljoner dollar (drygt 2 miljarder kronor) ”Workday Ventures fund”. Workday Ventures är den del av företaget som satsar på strategiska investeringar. Fokus kommer att ligga på ny teknik som artificial intelligence (AI), blockchain, augmented reality (AR), virtual reality (VR) och maskininlärning.

De nya innovationerna ska kunna användas av olika företag. Workday Ventures kommer att ledas av två erfarna Workday-medarbetare, Leighanne Levensaler och Mark Peek. De har utsetts till vd respektive vice vd. Tillsammans med startupbolag kommer de att titta på nya möjligheter och innovationer som kan forma nästa generations företagsteknik.

Citat från Workdays vd Aneel Bhusri: “Vår investering i Workday Ventures förstärker vårt engagemang så att vi hela tiden kan vara i framkant när det gäller företagsinnovationer. Genom att kombinera Leighanne och Marks ledarskap med vår djupa förståelse för företagsmarknaden kommer Workday Ventures bli en branschledare som stödjer tillväxten i våra portföljbolag, bland våra kunder och företaget i stort.”