Hem IT-Finans Trender Handelsrekord på Nordnet

Handelsrekord på Nordnet

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagen gjorde Nordnets kunder totalt 202 863 börsaffärer, vilket är nytt handelsrekord för en enskild dag.

Det tidigare rekordet låg på knappt 180 000 affärer och sattes i augusti 2015 i samband med kraftiga börsfall i Kina vilket fick effekter på global basis.

– Den senaste tidens kraftiga börsfall och stora svängningar har lett till att många kunder ser över sitt sparande. Tisdagen var en extremt aktiv dag för privatspararna, som ser både hot och möjligheter – en del väljer att kliva av tåget, medan andra ser chansen att fyndköpa kvalitetsaktier, säger Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Även handeln i certifikat i kryptovalutor var omfattande under tisdagen, där ethereum har tagit över förstaplatsen som den mest handlade kryptovalutan, och nu är tre gånger så mycket omsatt som bitcoin. Nordnets kunder var under tisdagen stora nettosäljare i båda dessa kryptovalutor.

Handelsrekord på Nordnet 3

Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Mest nettoköpta aktier, Sverige:

  1. H&M
  2. Hexagon
  3. Volvo

Mest nettosålda aktier, Sverige:

  1. Fingerprint
  2. SSAB
  3. Swedbank

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>