SPP levererar stark nyförsäljning och avkastning under första halvåret
Hem Försäkring SPP levererar stark nyförsäljning och avkastning under det första halvåret

SPP levererar stark nyförsäljning och avkastning under det första halvåret

Publicerat av: Redaktionen

SPP rapporterar en fortsatt stark tillväxt under första halvåret, med en ökning av nyförsäljningen med 16 procent jämfört med samma period förra året.

Mätt i APE uppgick SPPs nyförsäljning till 1429 miljoner kronor under det första halvåret 2023 jämfört med 1231 miljoner kronor under första halvåret 2022.

Den framgångsrika nyförsäljningen bidrog till en ökning av inbetalda premier med 30 procent och ett ökat resultat.

– Utvecklingen i SPP under första halvåret är stark och vi visar ett stabilt resultat, en ökad nyförsäljning och kraftigt ökade inbetalda premier. Vi har utvecklat vårt kunderbjudande med enkla digitala tjänster och är aktiva i marknaden som gör att fler arbetsgivare och anställda väljer SPP för sin tjänstepension och sparande, säger Jenny Rundbladh, vd för SPP Pension & försäkring och del av Storebrands koncernledning.

SPP redovisar ett resultat före skatt om 487 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023 (234 miljoner motsvarande period 2022). Driftsresultatet är 300 miljoner mot 365 miljoner under samma period ifjol. Finans- och riskresultatet är 187 miljoner kronor för andra kvartalet mot minus 130 miljoner samma period 2022. SPP har en fortsatt god solvens, som uppgick till 165 procent.

Under första halvåret har SPP även fokuserat på att effektivisera och digitalisera sina processer genom införandet av en ny CRM-lösning för hantering av försäkringsärenden. Denna satsning har möjliggjort en mer effektiv ärendehantering och förbättrad kundservice.

– Den molnbaserade CRM-lösning SPP infört stärker vår digitala position. Med en ny kraftfull CRM-plattform ser vi fram emot att fortsätta utveckla våra tjänster och leverera ännu bättre service till befintliga och nya kunder samt samarbetspartners, säger Jenny Rundbladh i en kommentar.

SPPs sparprodukter visat en stark avkastning under första halvåret, till exempel var avkastningen för Sparande med garanti (typkund arbetslivsfas) 7,7% och för sparande i fondförsäkring SPP Mix 80 12,4%.

SPP levererar stark nyförsäljning och avkastning under första halvåret

Jenny Rundbladh, VD SPP Pension & Försäkring

– Avkastningen i SPPs sparande med garanti har gynnats av starka börser och en svag krona vilket gett en god avkastning. Vår fastighetsportfölj har en relativt låg risk som innebär att trots turbulens på fastighetsmarknaden har SPP fastighetsinnehav stått emot bra. Mycket tack vare den defensiva strategin som bygger på en diversifierad portfölj med långa hyreskontrakt och utan belåning, säger Jenny Rundbladh.

SPP redovisar ett resultat före skatt om 487 miljoner kronor (234 miljoner kronor motsvarande period 2022) hittills i år. Inbetalda premier växte med 30 procent. Tillväxten är främst kopplad till tjänstepensionsaffären.

SPP redovisar ett resultat före skatt om 487 miljoner kronor (234 miljoner kronor motsvarande period 2022). Nyförsäljningen mätt i APE uppgick 1429 miljoner kronor (1231). SPPs totala förvaltade kapital uppgick per den 30 juni till 242 miljarder kronor (215). Inbetalda premier under perioden var 9429 miljoner kronor (7262). Solvenskvoten för SPP var per den 30 juni 165 procent.

Sparande med garanti har för en typkund i arbetslivsfasen avkastat under första halvåret 7,7% och för en typkund som uppnått pensionsålder 4,7%. Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 12,4% för första halvåret. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 4,1% för första halvåret.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>