Stark avkastning för SPPs kunder och ökad premieinkomst under 2023
Hem FÖRSÄKRING Stark avkastning för SPPs kunder och ökad premieinkomst under 2023

Stark avkastning för SPPs kunder och ökad premieinkomst under 2023

Publicerat av: Redaktionen

SPPs inbetalda premier ökade med 25 procent under 2023 jämfört med året innan och resultatet blev 1184 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört mot 2022.

– Trots ett utmanande år med turbulent marknadsläge och en orolig omvärld växte SPP med 55 000 nya individ- och företagskunder. Detta bidrog till ett starkt resultat vilket också visar på SPPs robusta marknadsposition och attraktiva erbjudande, säger Jenny Rundbladh, vd för SPP Pension & försäkring och del av Storebrands koncernledning.

SPP fortsatte under 2023 att förbättra kundupplevelsen och har fokuserat på att stärka bolagets digitala position.

– Under 2023 har vi fokuserat på att effektivisera och digitalisera våra processer genom bland annat införandet av en ny molnbaserad CRM-lösning – vårt system och verktyg som samlar information om befintliga och potentiella kunder. Det möjliggör en mer effektiv ärendehantering och förbättrad kundservice. Med den nya mer kraftfulla CRM-plattformen ser vi fram emot att fortsätta utveckla våra tjänster och leverera ännu bättre service till befintliga och nya kunder samt samarbetspartners under 2024, säger Jenny Rundbladh.

Från den 1 oktober kan ITP-tjänstemän välja SPP inom både fondförsäkring och traditionell förvaltning. SPPs sparprodukter Sparande med garanti har visat en stark avkastning under 2023.

Stark avkastning för SPPs kunder och ökad premieinkomst under 2023

Jenny Rundbladh, vd SPP Pension & Försäkring

– Vi har levererat ett stort kundvärde i form av en hög avkastning för våra traditionellt förvaltade produkter. För en typkund i arbetslivsfasen har Sparande med garanti levererat en avkastning på 13,3 procent under 2023, vilket vi är mycket stolta över. Marknadsutvecklingen gynnade Sparande med garanti som varit väl positionerade inom aktier, räntor och krediter, säger Jenny Rundbladh.

SPP visar en finansiell styrka, tillväxt i försäljningen och en hög avkastning under 2023.

– Vi är mycket nöjda med det starka resultatet som främst beror på en ökad premieinkomst och en hög avkastning, vilket skapat ett större kapital under förvaltning. Jag är stolt över det arbete som lagts ned för att uppnå detta fina resultat. Det visar att SPP har ett attraktivt erbjudande som uppskattas av våra samarbetspartners och kunder, säger Jenny Rundbladh.

SPP redovisar ett resultat före skatt om 1184 miljoner kronor (479 miljoner kronor motsvarande period 2022). Nyförsäljningen mätt i APE uppgick till 2624 miljoner kronor (2592). SPPs totala förvaltade kapital uppgick per den 31 december till 251 miljarder kronor (223). Inbetalda premier under perioden var 18 996 miljoner kronor (15 146). Solvenskvoten för SPP var per den 31 december 156 procent.

Sparande med garanti har för en typkund i arbetslivsfasen avkastat 13,3 procent under perioden och för en typkund som uppnått pensionsålder 10,5 procent. Avkastningen för fonden SPP Mix 80 i fondförsäkring, representativ för sparare i arbetslivsfasen, uppgick till 14,6 procent. Avkastningen i SPP Mix 20, representativ för sparare i pensionsålder, uppgick till 7,9 procent.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>