MeaWallet tecknar nytt avtal med norsk bank

MeaWallet A/S (“MeaWallet”), en del av Seamless Distribution AB (“Seamless”), har tecknat avtal med en norsk bank för leverans av tjänsten Mea Token Platform.

MeaWallet tecknar nytt avtal med norsk bank 1Genom att använda Mea Token-plattformen, som är integrerad med Mastercard Digital Enablement Service (MDES), kommer bankens kunder att kunna göra smartphonebetalningar i butik, direkt i en app eller på nätet via någon av lösningarna för OEM Pay (dvs. Apple Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay etc.). Med en enda integrationspunkt till Mea Token-plattformen öppnar banken alla lösningar för OEM Pay till sina kunder. Det här är första gången MeaWallet levererar en ren OEM Pay-lösning. Leveransen kommer att ske i form av managed services från MeaWallets datacenter i Schweiz.

Avtalets ordervärde ligger inom det normala intervallet för MeaWallets uppsättningar mot enstaka kortnätverk, dvs. mellan 200 000 och 350 000 Euro över en treårsperiod.

“För MeaWallet som ett norskt företag är ett avtal med en inhemsk bank en enormt viktigt validering av bolagets erbjudande och en viktig referens eftersom MeaWallet bygger en stark pipeline av internationella kunder. Dessutom är ordervinster för MeaWallet av avgörande betydelse för våra aktieägares förtroende för företaget”, säger Tomas Jalling, VD för Seamless.

Lars Sandtorv, Head of MeaWallet, utvecklar: ”Det här är en ny tillämpning av vår Mea Token-plattform, och vi ser en stor potential för att öppna upp för OEM Pay för andra banker. Vi belönas nu för vårt fokus på teknik, vår produkt och vår smidighet och förmåga att anpassa oss till förändringar i marknaden och kundernas behov. Vi kommer att fortsätta på denna väg för att hålla oss i framkant av marknaden för betalningar “. Sandtorv fortsätter: “Detta är vår första norska kund, vilket gör mig extra glad eftersom vi är ett norskt företag från början. Genom att välja Mea Token-plattformen får banken nu en produktsvit och en partner som uppfyller bankens nuvarande och framtida krav på teknologi för betalningar.”

Mea Token-plattformen erbjuder, via en enda integrationspunkt, en API-baserad anslutning till tokenleverantörer i kortnätverken (t.ex. MDES från Mastercard och VTS från Visa) och ett SDK för mobiltelefoner som är enkelt implementera. MeaWallets produktsvit är certifierad av Mastercard på guldnivå, en certifieringsnivå som vid sidan av MeaWallet har tilldelats endast femton andra företag i världen.