Lunar väljer Thought Machine för att modernisera sitt banksystem och påskynda utbyggnaden av Nordens nästa finansiella kraftpaket
Hem IT-Finans Trender Lunar väljer Thought Machine för att modernisera sitt banksystem

Lunar väljer Thought Machine för att modernisera sitt banksystem

Publicerat av: Redaktionen

Det nordiska fintechföretaget Lunar har valt bolaget Thought Machine, som utvecklar ett centralt molnbaserat system för banker, för att modernisera och utveckla nya tjänster.

Lunar kommer att använda Thought Machines senaste bankplattform Vault, för att lansera ett allt-i-ett-utbud av finansiella tjänster i Norden.

Det nya partnerskapet är en viktig milstolpe för Lunar som bankutmanare i Norden. Som den första molnbaserade aktören i norden med banklicens kommer Lunar att använda Vault för att utöka sitt erbjudande, utveckla nya produkter och ta sig in på nya marknader.

Vault valdes för sin branschledande flexibilitet och produktvänlighet. Vault är molnbaserat och byggt på mikrotjänster för att säkerställa att Lunar kan dra nytta av skalbarhet och anpassningsförmåga som överskrider kapaciteten hos deras befintliga plattform. Lunar kommer att utnyttja Vaults universella produktmotor, som gör det möjligt att migrera befintlig funktionalitet, arbetsflöden och konton, samtidigt som de utvecklar helt nya produkter och hanterar samtliga från en och samma plattform.

Eftersom Lunar bygger ett komplett erbjudande av finansiella produkter i norden kommer Vault att vara avgörande för att skala produkterna över flera länder och utveckla lokala variationer, med hjälp av avancerad dataanalys för att förfina produktutbudet specifikt för olika marknader.

Lunar väljer Thought Machine för att modernisera sitt banksystem och påskynda utbyggnaden av Nordens nästa finansiella kraftpaket

 Ken Villum Klausen, grundare och vd för Lunar.

– För att fortsätta skala upp våra tjänster över hela norden är investeringar i den senaste och bästa teknologin av högsta prioritet för Lunar. Vi letade efter ett system som skulle göra det möjligt för oss att leverera på vår produktplattform. Thought Machines plattform, Vault, var  i särklass den mest flexibla tekniken på marknaden. Genom att ta bort begränsningarna och låsa upp möjligheter kommer Vault att göra det möjligt för oss att bygga riktade produkter och effektivisera arbetsflöden, säger Ken Villum Klausen, grundare och vd för Lunar.

Lunar bygger go-to-appen för bank, betalningar och investeringar för konsumenter och små och medelstora företag i Norden. Denna investering kommer att ytterligare stärka Lunars position som ett ledande nordiskt fintechföretag, efter att ha fått 2,1 miljarder kronor i investeringar i Serie D-rundan förra året.

De två företagen delar en passion för modern, molnbaserad teknik som drivs av en vision för framtidens bankverksamhet. Banker befriade från begränsningarna av äldre teknologi kommer att kunna erbjuda kunder produkter som är individuella, helt automatiserade och i slutändan mer tillfredsställande.

– Vårt partnerskap med Lunar markerar ett viktigt ögonblick för den nordiska finansbranschen. Lunar-teamet har en tydlig, ambitiös vision för framtidens bankverksamhet i regionen – de kommer att kombinera öppen, modern bankarkitektur med en sofistikerad användarupplevelse för att skapa regionens mest omfattande finansiella kraftpaket. Vi är glada över att vara en del av Lunars resa eftersom de verkligen har skapat en vinnande formel som gör dem redo för framgång, säger Paul Taylor, grundare och vd för Thought Machine

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>