Divly gör kryptodeklaration enklare – tar in kapital
Hem IT-FINANS TRENDERKRYPTOVALUTA Divly gör kryptodeklaration nu enklare – tar in kapital

Divly gör kryptodeklaration nu enklare – tar in kapital

Publicerat av: Redaktionen

Färre än tio procent av de svenska användarna som köper kryptovalutor betalar skatt för sina transaktioner, trots att det krävs enligt lagen.

Techbolaget Divlys tjänst gör det möjligt att hantera deklarationen av kryptovalutor på ett par knapptryckningar. Nu har bolaget tagit in 4,2 miljoner kr i en nyemission.

— Vi ser en stor problematik att deklarera inom krypto och är övertygade om att vår produkt underlättar. För deklarationen behöver man beräkna skatt på varje transaktion som har gjorts. Om du inte är en ekonom, skattejurist eller programmerare och har många transaktioner så har du liten chans att göra det här manuellt själv, säger Carl Gärdsell, grundare Divly.

Bland investerarna finns DHS Venture Partners, Greens Ventures och YEoS Ventures. Divly har sedan mars 2022 ett samarbete med Safello, den största kryptomäklaren i Sverige med cirka 300.000 användare. Divly har även påbörjat samarbete med flera internationella aktörer det senaste året, som Coinmotion och Coingecko.

Divly gör kryptodeklaration enklare – tar in kapital

Carl Gärdsell och Ruben Rehn

Kryptomarknaden har haft ett omtumlande år. Trots detta har Divly vuxit, till viss del för att de har anpassat sin tjänst till fler länder och har nu användare i de nordiska länderna, Nederländerna, Japan och Tyskland. Men framför allt är det enkelheten och att man inte vill göra fel som övertygar användarna, vilket märks i att antal Divly-användare ökar som mest under deklarationstider.

Det kommer bli hårdare regleringar efter att reglerna MiCA och DAC 8 införs, samtidigt som medvetenheten om krypto hos myndigheter blir högre och att de i allt högre grad kommer att ta det på större allvar.

Bland annat innebär de nya lagarna att alla börser kommer bli tvungna att dela information på alla kunder till skattemyndigheter tidigast den 1 januari 2026.

— Rutiner och processer för hur myndigheterna ska hantera skattemässiga frågor kommer ta allt större plats. Transaktioner på blockkedjan är inte anonyma, de är pseudonyma. Det gör att vi inom kort kan se en utveckling där de som inte skattat kommer fram flera år efter. Sedan tror jag att de flesta vill göra rätt för sig, men inte vet hur de ska göra. Det ska vara lätt att göra rätt, vilket vi möjliggör, säger Carl Gärdsell.

Divly grundades i juni 2021 av Carl Gärdsell och Ruben Rehn och är en tjänst som förenklar deklarationen inom kryptomarknaden. De har idag fem anställda och har framförallt kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland och Japan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>