Folksam förlänger samarbetet med Tieto för att modernisera IT-infrastrukturen
Hem Försäkring Folksam förlänger samarbetet med Tieto för att modernisera IT-infrastrukturen

Folksam förlänger samarbetet med Tieto för att modernisera IT-infrastrukturen

Publicerat av: Redaktionen

Folksam, ett av Sveriges största försäkringsbolag, har valt Tieto som sin strategiska IT- och affärspartner för att stödja organisationens fortsatta modernisering inom infrastruktur.Folksam förlänger samarbetet med Tieto för att modernisera IT-infrastrukturen 3

Det förlängda avtalet gäller i tre år och täcker såväl applikationsdrift som en modernisering av företagets nuvarande IT-infrastruktur.

Avtalet innebär att Tieto fortsätter att stötta Folksam i den pågående moderniseringen av företagets IT infrastruktur och applikationsdrift. Tieto kommer att leverera moderna och holistiska IT tjänster som skapar gynnsamma förutsättningar i förnyelsen och implementationen av nya system, teknologier och digitala tjänster. Infrastrukturen kommer att flyttas från traditionella kapacitetstjänster till molntjänstslösningar, som exempelvis Tieto Compliance Cloud, vilka möjliggör för kostnadseffektiva och standardiserade lösningar.

– En avgörande faktor för oss var Tietos förmåga att kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster som gör det möjligt för oss på Folksam att fortsätta vår digitaliseringsresa med en modern infrastruktur som är baserad på en säker och tillförlitlig grund. Vi känner oss väldigt trygga med att ha valt Tieto som leverantör eftersom de både har en djup förståelse för våra behov samt har lösningar som tillför värde till vår IT-drift, säger Gunnar Fröderberg, chef för Folksam IT.

– Vi strävar alltid efter att ta en aktiv del i våra kunders digitala omvandling och är därför mycket stolta över att Folksam gett oss fortsatt förtroende för att bidra i deras IT-modernisering, säger Per Johanson, chef för affärsområdet Financial Services på Tieto.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>