För drygt en månad sedan öppnade ansökningarna till det fristående initiativet Time to Raise som Microsoft for Startups engagerar sig i.
Nu har totalt 17 nordiska startupbolag med kvinnliga grundare valts ut till det åtta veckor långa programmet som ska maximera kandidaternas chanser att samla in investeringskapital.
Nu har 17 nordiska startupbolag med kvinnliga grundare valts ut som kandidater till det fristående initiativet Time to Raise. Initiativet har under kort tid blivit en succé, där man har tagit emot över 170 ansökningar. Bland mentorerna som ska coacha kandidaterna under programmets gång återfinns bland andra Lena Apler, ängelinvesterare tillika grundare och vd på Collector; Pär Norberg, Head of Investor Relations på Nordic Capital; och Tove Larsson, General Partner på Norrsken VC. Tillsammans med SEB, WeWork, Sircular och Invest Stockholm engagerar sig Microsoft for Startups i Time to Raise.
Syftet med det fristående initiativet Time to Raise är att under åtta veckors tid maximera chanserna för startupbolag inom techbranschen med kvinnliga grundare att kunna ta del av investeringskapital. Kartläggningar visar att en ytterst liten andel av all kapital går till startupbolag grundade av kvinnor i dag, en trend som Time to Raise vill motverka.
Se nedan för den kompletta listan på de 17 nordiska startupbolagen som har valts ut till Time to Raise.
Videm – Accelererar sjukvården genom att möjliggöra snabb och korrekt diagnostik av infektionssjukdomar genom en ny vårdapparat. Deras teknik är tillämplig för alla patogener med möjlighet att testa för flera sjukdomar samtidigt. Gör diagnostiken enkel samtidigt som du sparar både tid och pengar.
Spark Sustainability – Deras datamodell visar hur mycket CO2-ekv man kan spara genom att använda klimatsmarta produkter som växtbaserade livsmedel, grön energi och uthyrningstjänster. Hjälper företag med ett klimatsmart erbjudande att öka sin marknadsandel och vägleder konsumenterna bort mot greenwashing.
Circulate – En plattform som hjälper företag att lättare hitta och skaffa hållbara förpackningar genom digitalisering av processen, med en marknad som konsoliderar utbud i hela Europa.
Hypertype – AI-driven smart e-postupplevelse för ditt företag. Hypertype ger dig den mest relevanta informationen du behöver för att anpassa din e -post på hyperspeed.
No Ordinary Scent – En parfym som gör skräddarsydda dofter med Artificiell Intelligens. Tillåter användare att ladda upp foton från ett kärt minne och förvandla det till en personlig doft. Att koppla dofter till minnen är uråldrigt, men har aldrig digitaliserats förrän nu.
Vevios – Framtidens mobila trygghetslarm. Det senaste i mobilteknikens framkant- ger en ökad trygghet, aktivitet och frihet för alla utsatta grupper, både inomhus och utomhus i deras vardag.
Tilly – En one-stop-shop för fertilitetsstöd. Gör fertilitet för kvinnor enklare över hela världen.
Norbite – Förnyar plastavfall till hälsosamma livsmedelslösningar med hjälp av ett insektsbaserat bioraffinaderi.
Campcation – När det gäller digitalisering är campingbranschen i samma position som hotellbranschen var i början av 00-talet. Campcation är en ny marknadsplats på nätet som inom sitt första år blev den största bokningsplatsen för campingplatser och platser i Sverige – Nu redo att ta över Europa.
Finuprise – Det europeiska “Robinhood” för den socialmedvetna detaljhandelsinvesteraren. Ett samhälle för millennials och Gen Zs för att göra investeringar i slagaktier på fingertoppen.
SCRIIN – En healtchtech startup som utvecklar smarta lösningar för att hjälpa skolor och familjer att mäta fysisk aktivitet och skärmtid. Visionen är ett digitalt samhälle där alla lever aktivt och friska i balans med teknik.
Mindmore – Digitaliserar och demokratiserar hjärnhälsan genom att ersätta det vanliga penn- och papperstestet som används av kliniker världen över, med en lättanvänd digital plattform som möjliggör övervakning av kognitiv utveckling över tid.
Cellugy – Utvecklar mångsidiga, skalbara bionanocellulosabaserade material som anpassar sig till olika branscher och möjliggör en cirkulär ekonomi för plast.
Tada Medical – Med en vision att förbättra liv genom att utveckla innovativa produkter för olösta vårdbehov är deras utvecklade ”ReLink” en säkerhetslösning för droppslangar som förändrar landskapet för infusionsterapi.
Low-Fi – En plattform och community för användargenererade konserter i hem, trädgårdar, gallerier och andra okonventionella arenor. Med Low-Fi kan kuraterade värdar och artister ansluta sig till plattformen och skapa en biljettkonsert med en rättvis och transparent ekonomi. Artisterna bestämmer vilka konserter de ska spela, hur mycket de ska ta betalt och de får alltid det största snittet.
Workee – Efter att Workee blev den mest populära anställningsplattformen i HoReCa, städning, leverans och andra servicebranscher i Danmark, är de nu redo att utökas till resten av Norden, Tyskland och Nederländerna.
Paguro – Paguro är ett verktyg för att möjliggöra flexibel uthyrning av kommersiella utrymmen. På samma modell som Airbnb är det en fullständig online-resa där du också kan hitta en annan hyresgäst i vårt samhälle att dela ett utrymme med, för mer optimering eller co-branding.