Sting stöttar 100 svenska klimatbolag i nytt Climate Action-initiativ
Hem STARTUP Sting stöttar 100 svenska klimatbolag i nytt Climate Action-initiativ

Sting stöttar 100 svenska klimatbolag i nytt Climate Action-initiativ

Publicerat av: Redaktionen

Sting har fått betydande finansiering från ERUF (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden) för att stötta unga svenska bolag som utvecklar innovativa lösningar för att bekämpa klimatförändringarna.

Under de kommande fyra åren har Sting förbundit sig att accelerera 100 svenska klimatstartups.

Detta är Stings mest ambitiösa Climate Action-initiativ hittills för att hjälpa till att omvandla de mest lovande klimatinnovationerna till framtidens tillväxt- och impactbolag.

Sting har, under 20 års tid, varit en viktig motor bakom Stockholms världsledande startup-ekosystem, där climate tech och deeptech länge varit strategiska fokusområden för Sting.

100 svenska klimatbolag under fyra år

Tack vare finansieringen från ERUF kan Sting ytterligare höja ambitionen inom Climate Action-området. I Stings nya Climate Action-initiativ kommer 100 svenska klimatstartups under de kommande fyra åren att få bästa möjliga stöd för att omvandla sina innovationer till skalbara bolag med betydande positiv klimatpåverkan.

Sting är redan idag den accelerator i Sverige som stöttar flest antal klimatstartups, och nu dubblas kapaciteten till 25 klimatbolag per år. Sting har nyligen stärkt coachteamet med två av Sveriges mest framstående klimatentreprenörer inom energi och mobilitet, och har nu sex erfarna specialiserade affärscoacher redo att stötta nya entreprenörer.

”Sting är en av de inkubatorer i världen med längs erfarenhet från att arbeta med climate tech och deeptechbolag. Vi startade 2002, och genom åren har vi stöttat hundratals klimatstartups såsom Midsummer, Sellpy, Karma, Ignitia, Surfcleaner och Worldfavor,” säger Karin Ruiz, vice VD för Sting och ansvarig för Stings Climate Action-initiativ.

Sting stöttar 100 svenska klimatbolag i nytt Climate Action-initiativ

Sting stöttar 100 svenska klimatbolag i nytt Climate Action-initiativ

”På Sting tror vi mycket på styrkan i att kombinera innovation, teknologi och entreprenörskap för att utveckla nya lösningar till många av världens största utmaningar. Vi är mycket tacksamma för finansieringen från ERUF och stödet från våra strategisk partners som gör det möjligt för oss att stötta många fler lovande klimatentreprenörer,” avslutar Karin.

Samlar aktörer inom Stockholms ekosystem

Stings Climate Action-initiativ, som ligger väl i linje med Klimatfärdplan 2050 för Stockholmsregionen, kommer att bidra till regionens gröna omställning och stärka Stockholms position som världens ledande impacthuvudstad. Som en del i initiativet kommer Sting att samla aktörerna i Stockholms ekosystem för att erbjuda ett omfattande och kvalificerat stöd till entreprenörer och innovatörer att kommersialisera sina klimatinnovationer. Strategiska partners till Sting inkluderar KTH Innovation, Stockholms universitet, RISE, IVL Svenska Miljöinstitutet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Climate tech-områden som Sting är särskilt intresserade av omfattar förnybar energi, energieffektivisering, energisystem och lagring, koldioxidavskiljning och dess användning och lagring, mobilitet och gröna transporter, hållbara städer och byggnader, cirkulär ekonomi, resurseffektivisering och minskat avfall, foodtech, och nya hållbara material.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>