Check Point presenterar nya säkerhetslösningar på CPX 360 i Bangkok

Just nu pågår säkerhetsföretaget Check Points årliga event CPX 360 i Bangkok.

Check Point presenterar nya säkerhetslösningar på CPX 360 i Bangkok 1CPX 360 hålls varje år med fokus att lyfta dagens säkerhetsutmaningar och hjälpa företag att utveckla strategier för att förbereda sig mot framväxande cyberhot och sofistikerade hackare. Nästa omgång av CPX 360 går av stapeln mellan 4–7 februari i Las Vegas och därefter står Wien på tur, mellan den 18–21 februari.

Under eventet i Bangkok lanserar Check Point Maestro – branschens första hyperskalbara säkerhetslösning för nätverk. Check Point Maestro är en ny säkerhetsarkitektur som gör det möjligt för företag av alla storlekar att utnyttja flexibel säkerhet i molnet och sömlöst expandera sina befintliga gateways till hyperskalbarhet.

– Dagens hotlandskap utvecklas i en snabb takt. Det betyder att företag måste vända sig till flexibla säkerhetsplattformar som kan skala upp mycket snabbt, säger Jon Oltsik, senioranalytiker från Enterprise Strategy Group (ESG). Check Points lösningar fortsätter att utvecklas i takt med hoten för att möta företagens behov, med kapacitet som bekämpar nolldagarsattacker och begränsar störningar i den dagliga verksamheten.

Viktigaste funktionerna:

  • Hyperskalbar säkerhet: Kunderna kan skala upp sina befintliga gateways i alla storlekar till 50 gånger den ursprungliga kapaciteten på bara några minuter. Det ger en sömlös expansion till hyperskalbar säkerhet, samtidigt som befintliga investeringar skyddas.
  • Resiliens på molnnivå: Maestro är den enda enhetliga säkerhetsinfrastrukturen som kan erbjuda resiliens och pålitlighet på molnnivå och för alla implementeringar med Check Point HyperSync som ger full redundans och avancerad klustring i nivå med telekomleverantörer.
  • Operativ överlägsenhet: Lösningen hanteras intuitivt av Maestro Security Orchestrator som kontrollerar samtliga gateways som ett enhetligt säkerhetssystem, vilket minimerar hanteringskostnaderna.

– Principen bakom Maestro är väldigt enkel. Den gör det möjligt för organisationer att börja med sina befintliga säkerhetsimplementeringar, oavsett hur små de är, och skala upp deras skydd nästan oändligt beroende på verksamhetens förändrade behov, säger Itai Greenberg, produktchef på Check Point.