Hem STARTUP Vistaprint och Drivhuset lanserar startup-tävling

Vistaprint och Drivhuset lanserar startup-tävling

Publicerat av: Redaktionen

Vistaprint, en global design-och marknadsföringspartner för småföretagare, har skapat en ny tävling för uppstartsbolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vistaprint och Drivhuset lanserar startup-tävling 3Tävlingen lanseras i samarbete med den ideella organisationen Drivhuset med syftet att stötta småföretagare.

Den nordiska startup-tävlingen Njord Nest riktar sig mot uppstartsbolag och småföretagare vars affärsidé är att skapa en hållbar framtid. Det är gratis att delta och tävlingsbidragen kan skickas in till och med den 31 januari 2021. Vistaprint har stöttat småföretag i över 20 år och lanseringen är det senaste av en rad initiativ att stötta entreprenörer. Projektet har bland annat finansierats genom intäkterna från försäljningen av munskydd.

Av de sökande kommer en panel av experter att välja ut de 10–15 bästa bidragen som får möjligheten att delta i en tolv veckor lång kurs som finansieras av Vistaprint. Under kursens gång får deltagarna bland annat utbildning i entreprenörskap och ta del av verktyg för att utveckla affärsverksamheten. Den 14 maj utses tre vinnare som alla får cirka 25 000 kronor (2,500 euro) i finansieringsstöd, 5 000 kronor (500 euro) att spendera på marknadsföringsmaterial samt gratis designstöd.

– Under dessa utmanande tider har många företag varit tvungna att starta om, tänka om eller förändra sina företag i grunden. Med den här tävlingen vill vi stötta småföretag som skapar nya och banbrytande idéer, säger David Medlin, General Manager för Norden på Vistaprint.

Samarbetspartnern Drivhuset i Norden har utbildat entreprenörer i över 25 år. Den ideella organisationen erbjuder konsultation och kurser till nystartade företag i syfte att de ska dela verktyg, kunskap och resurser med varandra.

– Vi ser fram mot alla idéer som de sökande kan komma att presentera och är säkra på att vi tillsammans med Vistaprint kan hjälpa vinnarna att bli framgångsrika, säger Anna-Carin Sandberg Jödahl, vd för Drivhuset i Norden.

Tävlingsjuryn består främst av experter från Vistaprint och Drivhuset i Norden, däribland David Medlin och Anna-Carin Sandberg Jödahl. Juryn består även av den svenska investeraren och serieentreprenören Jeanette Holm, Maersk Drillings styrelseordförande Claus Hemmingsen och den svenska hållbarhetsbloggaren och ägaren av Mad Luck Alejandra Cerda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>