BLING & Breakit startar ny omgång av Shift
Hem STARTUP BLING & Breakit startar ny omgång av Shift

BLING & Breakit startar ny omgång av Shift

Publicerat av: Redaktionen

Succéinitiativet fördelade 25 miljoner i investeringar till startupsaa

Efter en framgångsrik start med 264 ansökningar och flera miljoner i investeringar är det snart dags för BLING Startup och Breakit att öppna ansökan till Shift.

– Både vi och Breakit tror starkt på att entreprenörskap leder till fördelar för hela samhället, både i form av sysselsättning men också för att ett lyckat entreprenörskap ger starkare och stoltare människor. Särskilt i våra förorter behövs den positiva andan lyftas betydligt mer än vad det görs nu, säger Deqa Abukar, co-founder BLING.

Den 24e januari öppnar Shift igen, initiativet som 2021 drog igång med målsättningen att skifta flödet av investeringar i startups från storstadskärnorna till grupper som ofta förbises i entreprenörssammanhang. Särskilt entreprenörer med minoritetsbakgrund, kvinnor och entreprenörer från landsbygden utan tillgång till innerstädernas nätverk är grupper som glöms bort och som Shift vill rikta strålkastarljuset mot.

  • I Sverige har vi en enorm potential bland entreprenörer som tyvärr har förbisetts alltför länge. Det här är människor som varken har tillgång till viktiga nätverk eller har de förutsättningar och fördelar som entreprenörer från innerstäderna har och det vill vi ändra på, säger Deqa Abukar, co-founder BLING.

2021 var ett riktigt succéår som resulterade i 264 ansökningar och cirka 25 miljoner kronor i investeringar. Nytt för i år är att det kommer hållas semifinaler i Stockholm, Göteborg och Malmö där utvalda startups får möjligheten att pitcha sina idéer inför en jury bestående av näringsprofiler och investerare. De tio som levererar bäst pitchar får sedan chansen att möta Shifts drakar med möjligheten att sälja in sina idéer mot investeringar på flera miljoner kronor.

  • BLING & Breakit startar ny omgång av Shift

    Deqa Abukar, co-founder BLING.

    Det här är en once in a lifetime-chans för många av de entreprenörer som söker till Shift, både för möjligheten till investeringar men också för nätverken och kontakterna de får längs vägen. På sikt är jag helt säker på att såna här initiativ minskar klyftorna i vårt samhälle mer än vad många politiska insatser gör, säger Deqa Abukar, co-founder

I samband med att Shift öppnar upp för ansökningar lanseras även podden Mot alla odds där Deqa Abukar från BLING Startup träffar personer som på något sätt gjort en inspirerande resa. Podden ger lyssnarna en inblick i det jobb BLING gör när de inte arbetar med Shift.

  • Hela vår grundidé är att hjälpa entreprenörer som på ett eller annat sätt lever i utanförskap. Det gör vi såklart tillsammans med Breakit och Shift men det gör vi också genom våra andra populära initiativ som Womenisa, Bridge och inte minst För-orten där vi precis avslutat ännu en lyckad säsong tillsammans med Reach for change, säger Deqa Abukar, co-founder

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>