Danska TimeXtender accelererar tillväxten tillsammans med Monterro
Hem Teknik TimeXtender accelererar tillväxten tillsammans med Monterro

TimeXtender accelererar tillväxten tillsammans med Monterro

Publicerat av: Redaktionen

Danska TimeXtender accelererar tillväxten tillsammans med Monterro.

Monterro, Nordens ledande B2B-mjukvaruinvesterare, har förvärvat en majoritet av aktierna och tillför expansionkapital i danska TimeXtender som erbjuder en plattform för data management, s k ‘data estate builder’, med målet att bli en global ledare.

– “Monterro är ett team med super-coola människor som har stor erfarenhet av mjukvara och partner-drivna affärsmodeller”, säger Heine Krog Iversen, grundare och vd på TimeXtender. “Vi delar samma vision och ambitioner för TimeXtender och är mycket entusiastiska att ta nästa steg i vår tillväxtresa tillsammans med dem”.

TimeXtender hjälper bolag att få realtidsdata 10 gånger snabbare till lägre kostnad.

Danska TimeXtender accelererar tillväxten tillsammans med MonterroTimeXtender är en modern plattform för att bygga och underhålla ett professionellt datalager, snabbt och automatiserat.

Tack vare low-code och drag-and-drop kan organisationer samla alla olika datakällor i en plattform som sedan kan harmoniseras och analyseras i realtid, 10 gånger snabbare än normalt. Manuella, repetitiva aktiviteter reduceras och kod och dokumentation genereras automatiskt.

– “Vi är väldigt imponerade av teamet på TimeXtender och deras innovativa lösning”, säger Martin Henricson, blivande styrelseordförande för TimeXtender. “Det som är ännu bättre är att det finns potential att skala och utveckla deras affär ytterligare. Samarbetet passar oss perfekt då vi har lång erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag till globala ledare. Vi ser verkligen framemot att följa dem på deras tillväxtresa”.

Skala verksamheten med partners och fortsatt produktutveckling

TimeXtender har ett globalt partnernätverk som säljer och implementerar lösningen till medelstora företag i ett flertal branscher, såsom konsumentprodukter, leverantörer inom hälsa/sjukvård, och bank och finans, över hela världen. Och marknaden för datahantering växer.

– “TimeXtender har en mycket konkurrenskraftig produkt på en växande marknad”, säger Martin Henricson. ”Den ökande mängden data och datakällor gör det allt viktigare för organisationer världen över att kunna samla, hantera och analysera data på ett enklare sätt.”

– “Det är dags för TimeXtender att ta nästa steg och skala upp vår affär, så att vi kan ta hand om fler partners och kunder samtidigt som vi vill kunna snabba upp innovationstakten“, säger Heine Krog Iversen. ”Som Monterro brukar säga: Mjukvara är lätt att skala, men inte mjukvarubolag. Det är därför vi valt att samarbeta med dem”.

Monterro har förvärvat majoriteten av aktierna, men grundarna kommer att återinvestera sina aktier och vara kvar som ledare i bolaget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>