DB Schenker växlar upp samarbetet med startups
Hem STARTUP DB Schenker växlar upp samarbetet med startups

DB Schenker växlar upp samarbetet med startups

Publicerat av: Redaktionen

Det finns många smarta entreprenörer där ute som vill förbättra branschen men som saknar volymer, kundkontakter och finanser.

Och så finns det logistikjättar som sitter på erfarenhet, global infrastruktur och kapital. Det är här Schenker Ventures kommer in i bilden.

Transport och logistikbranschen befinner sig i en fantastiskt spännande tid. Något av en omställningens tid. Logistiken blir alltmer komplex och kraven från mottagare och avsändare ökar. Hållbarhet och digitalisering går hand i hand för att möjliggöra framtidens lösningar.

Vill möjliggöra innovation
Även om DB Schenker tillhör bland de mest meriterade aktörerna på marknaden så går är det svårt att komma på alla de bästa idéerna själva. Inte heller lämpar sig allting för att skala upp direkt utan att testa i mindre skala först. Samtidigt finns det mängder av smarta entreprenörer där ute som vill förbättra branschen men som inte har förutsättningar i form av volymer, kundkontakter och finanser. Det är här Schenker Ventures kommer in i bilden.
− Vi vill vara en möjliggörare för nya idéer inom logistikbranschen, bygga en digital och hållbar framtid. Vårt nya initiativ Schenker Ventures kommer att möjliggöra innovation genom kreativitet och entreprenöriell frihet, förklarar Jochen Thewes som är vd på DB Schenker.

DB Schenker växlar upp samarbetet med startupsSjälvkörande lagerrobotar med Gideon Brothers
Redan sedan tidigare samarbetar DB Schenker med över 50 startups och teknikbolag världen över. Ett av dem är kroatiska Gideon Brothers som kombinerar artificiell intelligens med robotteknik. Tillsammans utvecklar de nu verkliga lösningar för verkligt gods. Syftet är att skapa lösningar för de allt mer komplexa värdekedjorna med högre förväntningar från kunderna, större variation i sortiment och frekvens, samt det ökade antalet leveranslösningar som finns på marknaden.

Mer specifikt handlar DB Schenkers investering i Gideon Brothers om att utveckla lösningen med lagerrobotar som med hjälp av visuella sensorer och artificiell intelligens gör dem självkörande.
− Schenker Ventures vilar på en grundläggande princip: Bra idéer behöver entreprenöriell frihet. Grundarna behöver kunna ha fortsatt kontroll över sitt startup-företag. DB Schenkers bidrag till ekvationen är erfarenhet, kunskap, global infrastruktur och kapital, berättar Patric Hoffman som är ansvarig för Schenker Ventures.

Startups och andra intresserade som vill veta mer kan besöka schenker-ventures.com för mer information – eller kanske för att pitcha sin egen affärsidé.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>