SBAB ökar innovationstakten med City Network – utökar molnavtal
Hem TeknikMoln tjänster SBAB ökar innovationstakten med City Network – utökar molnavtal

SBAB ökar innovationstakten med City Network – utökar molnavtal

Publicerat av: Redaktionen

City Network, en ledande global leverantör av molntjänster baserade på OpenStack, meddelar att företaget utökar sitt avtal med en av Sveriges ledande banker SBAB.

SBAB ökar innovationstakten med City Network – utökar molnavtalBanken använder City Networks it-infrastruktur för reglerade branscher, Compliant Cloud, som en bas för tjänsteutveckling.

It-plattformen är en viktig anledning till varför banken rankas som nummer ett av svenska låntagare.

SBAB är Sveriges femte största bank och erbjuder lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag på den svenska marknaden. Med ett kundlöfte som fokuserar på tillgänglighet, transparens och omtanke har banken arbetat målmedvetet med sin digitala transformation under flera år. Fokus har legat i att erbjuda snabb utveckling med fokus på digitalisering. För detta har banken använt Compliant Cloud, City Networks molntjänst för branscher med strikta regulatoriska krav.

– Regelefterlevnad och säkerhet, i kombination med snabb innovation, är hörnpelarna i vår affär. City Network och deras molntjänster med regelefterlevnad fortsätter att vara den teknikplattform som gör det möjligt för oss att leverera på dessa framgångsfaktorer. Den digitala infrastrukturen är en viktig del i vår verksamhet, säger Marko Ivanic, IT-driftchef på SBAB.

Banksektorn är mitt upp i den digitala omställningen. De som erbjuder den bästa kundupplevelsen och samtidigt lever upp till industrins tuffa regulatoriska krav och regler kommer vara de som lyckas bäst. Med kraftig tillväxt under de senaste åren, och med en ranking som bäst i klassen när det kommer till bolån av SKI (svenskt kvalitetsindex), har SBAB:s fokus på digital innovation betalat sig. Som ett resultat av detta kommer nu den digitala infrastrukturen från City Network att införas på fler ställen i banken och därmed möjliggöra för ytterligare innovation.

– Vi värderar vår innovationstakt genom att mäta antal månatliga releaser av ny kod. Sedan starten av vår digitala transformationsresa med City Network 2017 har vi trefaldigat antalet nya releaser, alla driftsatta på Compliant Cloud. Dessa innovationer ger ett stort kundvärde, säger Marko Ivanic.

SBAB är en av de svenska bankerna som var först med att flytta till molnet. De skapade en snabbfotad organisation med fokus på digital transformation och innovation, byggd på City Networks öppna infrastruktur. I och med det nya avtalet kommer det europeiska molnalternativet för regulatoriska utsatta branscher att införas på än fler platser i organisationen.

– Jag är stolt över att SBAB fortsätter att använda City Networks tjänster som bas för sin innovation med målet att leda den digitala utvecklingen inom banksektorn. Deras innovativa approach när det kommer till digitala transformation med fokus på automation, små agila team och snabb produktionssättning är något som många andra banker borde inspireras av, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>