Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag
Hem Nyheter Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag

Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag

Publicerat av: Redaktionen

Redovisningsbyrån Azets och it-företaget Planday har inlett ett strategiskt samarbete om en heltäckande lösning som ska frigöra tid åt små och medelstora företag.

Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag

Director of Partnerships, Philip T. Wylonis från Planday.

Den nya lösningen ger större flexibilitet och avlägsnar administrativa tidstjuvar samtidigt som felrisken minskar markant.

I en tid av växande konkurrens och ofta pressade vinstmarginaler är små och medelstora företag ständigt på jakt efter lösningar och arbetsrutiner som kan underlätta den dagliga driften och bidra till lönsamheten. Ett effektivt sätt är genom ökad digitalisering, som samtidigt kan minska risken för manuella fel.

Korrekta lönespecar

Redovisningsbyrån Azets, specialiserad på tjänster och rådgivning inom ekonomi, lön och HR, har nyligen ingått ett strategiskt samarbete med it-företaget Planday, som är ett ledande företag inom digital schemaläggning.

Tillsammans ska de erbjuda en heltäckande lösning som hjälper företag att komma till rätta med några vanliga administrativa tidstjuvar och i stället fokusera på kärnverksamheten.

– Det senaste året med Covid-pandemin har tydligt visat att vägen framåt är att digitalisera så många arbetsprocesser som möjligt. Att företag snabbt och enkelt kan komma åt viktiga medarbetardata och ekonomiuppgifter är avgörande för att de ska kunna agera snabbt och smidigt när förändringar kräver det. Och genom samarbetet med Azets kan vi leverera de verifierade data som behövs om medarbetarnas arbetstid för att ta fram korrekta lönespecar, säger Director of Partnerships, Philip T. Wylonis från Planday.

App som ger flexibilitet

Ny lösning förenklar tidsregistrering och löneadministration för små och medelstora företag

senior manager och partneransvarig på Azets, Jørgen Bærentzen.

Plandays onlinelösning befriar företag från den tidskrävande uppgiften att anpassa arbetsscheman och registrera medarbetarnas arbetstid. Medarbetarna lägger själva in tillgänglighet, byter skift och registrerar timmar via en mobilapp. Cheferna har överblick och kan godkänna medarbetarnas registrerade timmar i Planday. Det ger ett korrekt underlag för löneuträkning som enkelt kan exporteras och skickas till Azets, som sedan hanterar själva lönekörningen.

– Planday kan konfigureras så att det blir enkelt att följa regler om exempelvis övertid, och som arbetsgivare har man alltid en aktuell överblick över medarbetarnas scheman, arbetade timmar, tillgänglighet, lönekostnader med mera, säger senior manager och partneransvarig på Azets, Jørgen Bærentzen. Han fortsätter:

– Många av våra kunder är redan bekanta med Plandays lösning, som befriar företag från den tidskrävande uppgiften att hantera arbetsscheman och registrera medarbetarnas arbetstid. Och med ett samarbete där våra digitala ekonomi- och löneverktyg kompletteras med Plandays webbaserade schemaläggning kan vi erbjuda kunderna en heltäckande lösning, säger Jørgen Bærentzen.

Minskar administrationsbördan och risker

Samarbetet mellan Planday och Azets ger alltså små och medelstora företag en ny möjlighet att effektivisera administrationen genom att samla en rad manuella processer i en enda lösning och därmed minska risken att fel uppstår när uppgifter ska läggas in eller överföras. Det här är något som många av Azets kunder efterfrågar.

– Våra kunder vill ha lösningar som är användarvänliga och samtidigt minimerar tiden som behöver ägnas åt administration varje dag. I slutänden handlar det helt enkelt om att företaget ska kunna lägga sina resurser på kärnverksamheten – inte på administrativa uppgifter, förklarar Jørgen Bærentzen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>