Svensk global utmanare inom cybersäkerhet väljer City Network
Hem Säkerhet Svensk global utmanare inom cybersäkerhet väljer City Network

Svensk global utmanare inom cybersäkerhet väljer City Network

Publicerat av: Redaktionen

City Network, en ledande global leverantör av molntjänster baserade på OpenStack, meddelar att cybersäkerhetsutmanaren Holm Security har valt att drifta sina tjänster för sårbarhetsanalyser i Europa på City Cloud.

Svensk global utmanare inom cybersäkerhet väljer City NetworkMöjligheten till regelefterlevnad och att leva upp till Europas stränga datalagstiftning i kombination med innovationsmöjligheter på öppna standarder, var avgörande i valet av City Network

Holm Security är det europeiska alternativet inom automatiserad sårbarhetsanalyser. Företaget växer så det knakar med både nya kontor och kunder på flera marknader i Europa och Asien. För att ytterligare skala upp verksamheten och ha möjlighet att fokusera på sin kärnkompetens inom cybersäkerhet, har företaget beslutat att flytta driften av sina tjänster från en co-location-lösning till molnet.

I arbetet med att utföra sårbarhetsanalyser hanterar företaget stora mängder känsliga kunddata, för både offentlig sektor och privata företag. Därför var det mycket viktigt att den molntjänst de valde lever upp till europeiska datalagar och regler. Valet föll på City Networks publika molntjänst City Cloud då tjänsten är byggd på öppna standarder och både driftas från regionen och är ett europeiskt företag.

– Precis som montjänstmarknaden domineras av amerikanska jättar gör även vår bransch det. Det finns ett stort behov för lokala alternativ inom sårbarhetsanalyser och det har ökat efter Schrems II. Holm Security är det europeiska alternativet och för att ytterligare stärka den positionen flyttar vi våra tjänster till molnet. I City Network har vi en molnpartner som delar vår position som Europeiska utmanare. Utöver detta tillhandahåller de robusta och innovativa molntjänster med full regelefterlevnad som kan hantera den känsligaste datan i världen, säger Stefan Thelberg, VD för Holm Security.

EU-domstolens beslut förra sommaren innebär att överföring av persondata baserad på det s.k. Privacy Shield-avtalet är olaglig. Som ett resultat av detta kommer Holm Security att lansera en unik modul i sin plattform som gör det möjligt att rapportera till kunder när data lagras i USA-kontrollerade tjänster, som i Microsoft Azure och AWS och inom USA:s geografiska gränser.

– Lagring av information hos vissa leverantörer eller i vissa länder är lika allvarligt som att ha en kritisk sårbarhet som gör det möjligt att få tillgång till ett system. Anledningen är enkel; båda exponerar data till utländska intressenter som inte har rätt att komma åt datan liksom cyberkriminella, säger Stefan Thelberg.

­Hos City Network ser VD och grundare Johan Christenson fram emot att stöta Holm Security i sin expansion.

– Cybersäkerhet är själva basen för alla organisationer och för samhället i stort. Det är grundläggande när Europa skapar framtiden digital infrastruktur för innovation. Därför ser vi mycket fram emot att bistå Holm Security med våra tjänster i deras arbete med att bygga det Europeiska alternativet inom sårbarhetsanalyser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>