Så kan du få bättre ekonomi
Hem ANNONS Så kan du få bättre ekonomi

Så kan du få bättre ekonomi

Publicerat av: Redaktionen

Hur kan du förbättra din privatekonomi? Här kommer två bra tips.

Du kan förbättre din ekonomi om du använder en finansagent när du ska ta ett konsumtionslån. Då får du det bästa erbjudandet. Du kan även spara stora summor på refinansiering av skulder. Här förklarar vi hur du gör.

Använd en finansagent till konsumtionslånSå kan du få bättre ekonomi

Många tar konsumtionslån för att förbättra sin ekonomi. Det är verkligen inte lätt att veta hur man får den lägsta räntan. Du kan jämföra dem på egen hand, eller använda sidor som gör det åt dig. 

Problemet är att du inte får den slutliga räntan förrän din låneansökan är behandlad. 

Just därför bör du använda en finanagent. En finansagent är förmedlaren mellan låntagare och banker. Om du ansöker hos en finansagent blir din ansökan skickad till flera banker samtidigt. Varför är det bra? 

  1. Du sparar tid
  2. Du får den slutliga räntan
  3. Du får det bästa erbjudandet

1. Du sparar tid

När finansagenten gör arbetet åt dig, slipper du att jämföra erbjudanden på egen hand. Det besparar dig mycket tid, och kanske till och med lite frustration. Som sagt kan det vara svårt att veta hur du får den lägsta räntan

Erbjudandena du hittar på marknaden kan vara förvirrande. De är inte heller slutgiltiga.

2. Du får den slutliga räntan

Om du försöker jämföra på egen hand, kommer du se en rad olika räntor. Det är inte alltid så lätt att bli klok på vad de innebär.

Effektiv ränta påverkas av avgifter. Därutöver påverkas den av din ekonomi och livssituation. Med andra ord är en effektiv ränta en individuell ränta. Den kan du först få när din låneansökan är behandlad. 

Här tittar banken till exempel över inkomst, skulder och boendeförhållande. Poängen är att banken ska komma fram till om du kan hantera lånet. Ingen får ut något av ett lån som inte betalas tillbaka. 

Efter att banken har behandlat din ansökan får du den slutliga räntan. Först då vet du hur mycket lånet kommer att kosta dig. Ett låneerbudande är helt utan förpliktelser. Du väljer helt själv om du vill tacka ja eller nej.

3. Du får det bästa erbjudandet

Via en finansagent jämför banker din låneansökan. I själva verket kan räntan så mycket som halveras om man ansöker via dem. En lägre ränta innebär ett billigare lån. Målet är att jämföra bankerna för att hitta det bästa låneerbjudandet.

Med andra ord får du det bästa erbjudandet om du använder en finansagent.

Kreditium

Kreditium är finansagent för flera banker i Sverige, och jämför 125+ lån. 

Axo Finans

Axo Finans är finansagent för flera banker i Norge och jämför lån från 23 olika banker. 

Letfinans

Letfinans är finansagent för flera banker i Danmark och jämför lån från 3 olika banker.

Spara pengar på att refinansiera kreditkortsskuld

Dras du med stora skulder från kreditkort eller smålån? Då bör du överväga refinansiering. Då samlar du alla skulder och lån hos en långivare. Det kan bespara dig tiotusentals kronor!

Skyhöga räntor på kreditkort

Ett kredittkort är ett slags lån. Banken låter dig använda pengar du egentligen inte har. Det är gratis under en period, till exempel 50 dager. Därefter måste du betala räntor på pengarna du har använt. 

De räntorna är ofta skyhöga. Har du flera kredittkort och kämpar med att betala av på dem? Då kan refinansiering vara lösningen. Även här bör du använda en finansagent – av samma anledningar som ovan. 

Du får ett bättre erbjudande genom att samla skulder

Poängen är att samla alla skulder på ett ställe för att sänka räntorna. För att det ska löna sig för dig måste långivaren ge dig ett bättre erbjudande än det du har. Därför kommer du få bättre villkor om du refinansierer. Därutöver blir din ansökan skickad till flera banker samtidigt, vilket pressar ner räntorna.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>