Resguide Lofoten
Hem ANNONS Resguide Lofoten

Resguide Lofoten

Publicerat av: Redaktionen

Planerar du att besöka den vackra platsen i Norge som heter Lofoten? Här kommer i så fall några av de saker du bör se till att uppleva där. 

Lofoten är en populär resedestination, och om du gillar vacker natur är det den perfekta platsen för din nästa semester. Om du undrar vad du ska göra medan du är på denna vackra plats, så kan du få några tips nedan. 

Aktiviteter på LofotenResguide Lofoten

Det finns så mycket saker att göra när man är på semester och det är ofta svårt att veta var man ska börja. Läs vår lista med föreslagna aktiviteter här: 

Bergsklättring

En sak som Lofoten är känt för är den spektakulära naturen med berg och det vackra havet. Det finns flera berg man kan klättra i på Lofoten, och vi föreslår Ryten och Mannen. Båda ger dig en vacker vy över Lofoten och är perfekta platser att titta på solen när den går ner. 

Gå till stranden

Om inte bergen är tillräckliga så erbjuder Lofoten även vackra stränder. Det finns många platser du kan gå till om du vill känna den vita sanden mellan tårna, men se till att du åker dit när vädret inte är för dåligt. Uttakleivstranda och Unstad är två utmärkta alternativ. Unstad är även en bra plats om man vill prova på att surfa. 

Prova fiske

Lofoten är troligtvis mest känt för fiske, både att fiskfångst och produktion, samt givetvis fiskestugorna. Så det ä oundvikligt att inte prova på att fiska när man är där. Du kan boka en fisketur med en lokal guide för att uppleva det berämda Lofotfiske, eller så kan du hyra en båt och prova det helt själv. 

5 fakta om Norge och norrmän

När det handlar om att resa i Norge finns det flera saker du bör veta om det Nordiska landet och människorna som bor där. 

  1. Norrmän är blyga

Jämfört med flera andra nationaliteter är norrmän väldigt blyga. Du går inte bara fram till en främling och startar en konversation. Du kan försöka, men förvänta dig inte att de är så pratglada. 

  1. Säg Hej när du vandrar

Om du ska klättra i berg eller vandra i den vackar norska skogen så måste du hälsa. Detta är i grund och botten en motsägelse till paragrafen ovan, men det är nödvändigt. Du kommer att få konstiga blickar om du går förbi någon utan att säga något. 

  1. Norrmän älskar bullar

Om du reser runt i Norge och stannar på en beninstation så är det obligatoriskt att köpa bullar. Bullar är ett primärt road trip-snack, utöver chokladtäckta rån. 

  1. Norge är ett dyrt land

Även om Norge är ett väl underhållet land så är det dyrt att resa i Norge. Så se till att du har med dig tillräckligt med pengar, för allt från hotell och mat till upplevelser och tobak kostar mycket pengar

  1. Norrmän åker till Sverige för att handla

På grund av de höga priserna åker många norrmän till Sverige på harrytur för att köpa kött, godis, alkohol och tobak. Det anses vara en tradition att åka på en harrytur. 

Slutsats

Om du var osäker på huruvida Lofoten och Norge var rätt plats att resa till, så hoppas vi att den här artikeln har övertygat dig. Norge är ett vackert land med spektakulära landskap, och Lofoten är en favoritdestination för många. Priserna är lite höga, så se till att ha med dig tillräckligt med pengar. Vi är säkra på att du kommer känna hur den norska kulturen växer på er när ni är där. Och glöm inte att köpa bullar om du ska på road trip, exempelvis till Sverige. 

 

Res säkert! 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>