Europas digitala framtid diskuteras på ny konferens i Lund
Hem ANNONS Europas digitala framtid diskuteras med regionala, nationella och europeiska gäster på ny konferens i Lund

Europas digitala framtid diskuteras med regionala, nationella och europeiska gäster på ny konferens i Lund

Publicerat av: Redaktionen

Den 29 oktober går premiären för THE EU DAY LUND av stapeln – en heldagskonferens som belyser stora, aktuella samhällstrender och planeras bli ett årligt återkommande forum för strategiska diskussioner för frågor relaterade till EU.

Ett av huvudspåren för 2021 är den digitala omställningen, där Europas digitala framtid diskuteras med regionala, nationella och europeiska gäster.

Målet är att samla aktörer från alla sektorer och nivåer – så som näringsliv, akademi och offentlig sektor – för att främja kunskapsutbyte och diskussioner kring EU:s framtidsagenda. Även allmänheten bjuds in att delta under dagen.

Inom programspåret ”Europas digitala framtid”, som leds av DigIT Hub, bjuds det bland annat på samtal inom följande områden:

  • Teknologi: GovTech & eGovernance – digital teknologi inom offentlig sektor
  • Utbildning: Hur kunskapslyft inom näringslivet ska främja digital inkludering
  • Policy: EU-kommissionens utformning av ’The Digital Europe Programme’

Europas digitala framtid diskuteras på ny konferens i Lund– Vi ser att digitalisering och organisationers förmåga att digitalisera kommer fortsätta spela en oerhört viktig roll under lång tid. Det vi vill bidra med under konferensen är att bjuda in till de diskussioner kring digitalisering som idag sker på flera nivåer vad gäller teknologi, utbildning och policy. Samtliga behövs för att föra utvecklingen framåt och är viktiga pusselbitar i vårt arbete med att etablera en Europeisk Digital Innovationshubb i södra Sverige, säger Alma Sandberg, projektledare hos DigIT Hub och medarrangör för THE EU DAY LUND 2021.

Förutom fokus på den digitala omställningen innehåller THE EU DAY LUND 2021 även programspår kopplade till den gröna given och EU:s resiliens.

Bland de inbjudna talarna syns bland annat före detta EU-kommissionär Cecilia Malmström, EU-kommissionäreren Didier Reynders och EU-minister Hans Dahlgren. Programmet arrangeras uteslutande på engelska och kommer gå att se via livestreaming. Mer information och anmälan finns på evenemangets webbplats.

Arrangörer
Arrangörer för dagen är Lunds kommun, EU-kommissionen, Europa Direkt Lund, Lunds universitet (inklusive Centrum för Europaforskning och NanoLund), Mobile Heights och DigIT Hub.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>