MeaWallet signerar avtal med stor nordisk bank för leverans av Mea Token Platform och Mea Masterpass

MeaWallet A/S (“MeaWallet”), en del av Invuo Technologies AB, har tecknat avtal med en stor bank i norden för leverans av MeaWallets teknik för s.k. ”converged wallet”, d.v.s. mobila kontaktlösa betalningar till det specifika nordiska landet.

MeaWallet signerar avtal med stor nordisk bank för leverans av Mea Token Platform och Mea Masterpass 1Mea Token Platforms lösning konfigurerad med MDES och Mea Masterpass kommer att levereras som en managed service, som integrerar MeaWallets plattform med bankens mobila bankapplikation. Mea Token Platform gör det möjligt för bankens kunder att utföra digitala kontaktlösa kortbetalningar (tap & pay) via bankens befintliga mobilapplikation, medan Mea Masterpass möjliggör säkra och användarvänliga online- och ”web-to-app”-betalningar hos alla handlare som accepterar Masterpass checkout. Kontraktets ordervärde är ca 700 000 euro under en treårsperiod.

”Vi gläder oss åt att se fortsatt tillväxt på denna spännande marknad, och särskilt över att få möjlighet att samarbeta med en så proaktiv bank som denna nordiska bank. Vi kommer nu att driva sju MDES-projekt samtidigt, MeaWallet ser det här som en spännande möjlighet att visa att vi kan leverera utlovad hög kvalitet på avtalad tid”, säger Lars Sandtorv, chef för MeaWallet. ”Detta kommer att bli det mest nordliga projekt vi har levererat, och vi kan med stolthet säga att vi levererar våra produkter till alla Europas hörn”.

Invuo Technologies ABs VD, John Longhurst, säger: ”MeaWallet har under de senaste tre månaderna signerat lönsamma ordrar om ett värde av SEK29.5m. Marknadsvärdet av Invuo-aktier är SEK81m (slutkurs 2018-02-13, SEK0.990). Invuo har realiserbara finansiella tillgångar med ett aktuellt värde om SEK55m. Marknaden för MeaWallet accelererar. Vårt uttalade mål är att MeaWallet ska säkra minst 20 ordrar under 2018. Genom att göra detta eftersträvar vi att uppfylla de finansiella mål som fastställts för Invuo Technologies för detta år, vilka framgår av våra senaste offentliga uttalanden. När ytterligare ordrar är undertecknade hoppas vi att investerare börjar att dela det förtroende vi själva redan har för den kommande perioden.