Klarna tecknar avtal med Finansförbundet
Hem företag Klarna tecknar kollektivavtal med Finansförbundet

Klarna tecknar kollektivavtal med Finansförbundet

Publicerat av: Redaktionen

Finansförbundet välkomnar Klarna till finansbranschens kollektivavtal.

Från och med 1 januari 2024 kommer Klarna att vara anslutna till BAO, arbetsgivarna inom bank och finans, och omfattas av Finansförbundets kollektivavtal.

Unionen och Sveriges Ingenjörer har tagit stort ansvar i att driva processen om kollektivavtal vid Klarna och meddelade under fredagskvällen, tillsammans med Klarna, att strejken är avblåst. Ett kollektivavtal är tecknat med Finansförbundet och BAO, arbetsgivarna inom bank och finans.

Klarna tecknar avtal med Finansförbundet

Ulrika Boëthius

Finansförbundet välkomnar Klarna. Vi är glada över att ledningen ser fördelarna med att låta sina anställda omfattas av ett kollektivavtal som är anpassat för den komplexa finansbransch där Klarna som bank befinner sig. Nu börjar en viktig uppgift att stötta den lokala processen med att implementera kollektivavtalet. Jag ser fram emot dialogen med medlemmar och förtroendevalda på Klarna om detta, säger Ulrika Boëthius.

Från och med 1 januari 2024 ansluts Klarna som delägare i BAO, arbetsgivarna inom bank och finans. Klarna omfattas då av kollektivavtal mellan BAO och Finansförbundet, Sveriges Ingenjörer och Akavia.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>