Froda och Yabie inleder partnerskap – lanserar gemensam finansieringslösning för småföretagare
Hem Teknik Fintechbolag Froda och Yabie inleder partnerskap – lanserar gemensam finansieringslösning för småföretagare

Fintechbolag Froda och Yabie inleder partnerskap – lanserar gemensam finansieringslösning för småföretagare

Publicerat av: Redaktionen

Froda och Yabie är två av Sveriges snabbast växande fintechbolag.

Nu inleder de ett partnerskap och lanserar den nya lånetjänsten Yabie Loans, som ska göra det enklare för småföretagare att få tillgång till finansiering för att växa. 

Tjänsten tas fram genom Frodas teknikplattform Financing as a Service.

Både Yabie och Froda har genom sitt fokus på småföretagare vuxit snabbt de senaste åren och har idag tusentals kunder inom segmentet.

Småföretagare har länge haft svårt att få finansiering för att kunna investera i tillväxt och partnerskapet innebär att Yabie kan erbjuda sina kunder företagslån via Froda till bra villkor.

Froda och Yabie inleder partnerskap – lanserar gemensam finansieringslösning för småföretagare

Mathias Plank, vd på Yabie, Olle Lundin, vd på Froda.

– Vår vision är att göra finansiering tillgängligt för alla småföretagare till bra villkor. Partnerskapet med Yabie är ett viktigt steg i denna resa. Genom vår teknikplattform Financing as a Service kan vi erbjuda fler småföretagare finansiering genom partners.

-Yabies fokus på innovation, tillgänglighet och ambitionen att göra vardagen enklare för småföretagare går hand i hand med våra kärnvärden på Froda, säger Olle Lundin, vd på Froda.

Att finansiera inköp under lågsäsong, täcka oväntade utgifter eller investeringar för framtiden är en stor utmaning för många småföretagare. Genom partnerskapet ger Froda och Yabie småföretagare tillgång till kapital via en helhetslösning som är integrerad i deras vardag genom Yabies kassasystem.

– Vi är mycket glada att kunna lansera Yabie Loans som ytterligare ett steg i vår resa för att bygga ett ekosystem för småföretagare. Genom samarbetet med Froda kommer våra kunder enkelt och helt sömlöst från Yabies produkt ha möjligheten att ansöka om finansiering till rättvisa villkor. Vi vet att finansiering för småföretag kan vara en komplicerad och smärtsam process som vi nu vill demokratisera, säger Mathias Plank, vd på Yabie.

Yabie Loans är framtaget genom Frodas teknikplattform Financing as a Service. Plattformen gör det möjligt för betalningsföretag, neobanker, ERP:er och tjänsteleverantörer att interagera ett låneerbjudande i deras kunderbjudande. Yabie Loans lanseras den 1 november och erbjuds till alla Yabies kunder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>