Fintechnykomlingen kevin går in på den svenska e-handelsmarknaden
Hem NyheterE-handel Kevin går in på den svenska e-handelsmarknaden

Kevin går in på den svenska e-handelsmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

Fintechnykomlingen kevin. meddelade i dag att de går in på den svenska e-handelsmarknaden.

Det litauiska företaget kopplar ihop e-handlare med 350 miljoner europeiska kunder genom direktkontobetalningar för att slippa kortavgifter, och erbjuder lägre kostnader, enkelhet och bekvämlighet samtidigt som betalningssäkerheten förbättras.

Sverige är ett av de mest uppkopplade samhällena i världen med digitalisering helt integrerat i vardagen. Internetanvändningen är över 91 procent och beräknas uppgå till 97 procent 2026. Smartphoneanvändningen är på 84 procent och förväntas nå 96 procent 2025. Med så imponerande siffror är det ingen slump att Sverige också är en mogen e-handelsmarknad med beräknade intäkter på 16,78 miljarder dollar under 2022.

Fintechnykomlingen kevin går in på den svenska e-handelsmarknadenMen trots Sveriges banbrytande digitala betalningsomvandling är betalningsmetoderna fortfarande ofta traditionella. Under 2020 stod fakturering och kort för 55 procent av betalningsmetoderna för onlineshopping.

Fintechbolaget kevin. har därför nu gett sig in på den svenska betalningsmarknaden för att störa det nuvarande Status Quo genom att erbjuda en tjänst som ger handlare 90 procent kostnadsbesparing och en sömlös betalningsupplevelse för slutanvändaren.

– Efter våra senaste framgångar i andra delar av Europa, kommer kevin. in på den svenska e-handelsmarknaden med målet att ta med A2A-betalningspraxis till appbetalningarna. Vårt företag, som tillhandahåller unik betalningsinfrastruktur för online-, mobil- och butiksförsäljning, har nyligen säkrat 10 miljoner dollar i nytt kapital i en utsädesfinansieringsrunda – en av de största i Europa. Vi introducerar kontolänkning till det svenska betalningsekosystemet, en funktion som gör att betalningar i appar kan göras med bara ett klick när konsumentens konto är direktkopplat till appägarens, säger Stefan Nielsen, Nordeuropachef för kevin. 

A2A-betalningar, där betalningen genomförs direkt mellan kundens och säljarens bankkonton, gör att transaktionsavgifterna minskar drastiskt när man slipper betala en viss procent per transaktion till exempelvis Visa eller MasterCard. Med kevin. kan handlaren ta betalt av över 350 miljoner kunder över hela EU.

Kevin.s betalningsinfrastruktur bygger på Open Banking som regleras av det europeiska PSD2-direktivet. Detta är goda nyheter för de extremt kostnads- och säkerhetsmedvetna svenska online-shopparna och konsumenterna. En del av direktivet som är av särskild betydelse för e-handlare är ”Stark kundautentisering”, SCA, som minskar betalningsbedrägerierna med minimal påverkan på kundupplevelsen.

– 2017 tillkännagav den svenska regeringen sin strategi ”Helt uppkopplat Sverige 2025”. Enligt planen ska hela Sverige ha höghastighetsbredband senast 2025. Detta bådar gott för Open Banking-aktiverade A2A-betalningsmetoder, tillägger Nielsen.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>