ERP-systemet tar in 34 MSEK i ny finansieringsrunda
Hem Finansröst ERP-systemet tar in 34 MSEK i ny finansieringsrunda

ERP-systemet tar in 34 MSEK i ny finansieringsrunda

Publicerat av: Redaktionen

Younium är en SaaS för hantering av avancerade kundabonnemang, abonnemangsfakturering samt abonnemangsprodukter och prissättning.

Bolaget är idag drygt 30 personer och kunder är framför allt andra SaaS och mjukvarubolag inom B2B.

Younium har de senaste åren växt med över 100% årligen och tar nu in pengar för att expandera ytterligare.

VD/Grundare Niclas Lilja och styrelseordförande Per Nordling har lång erfarenhet inom SaaS-branschen och arbetat tillsammans på bland annat företaget Medius. Under den tiden föddes idén till Younium – att stödja liknande bolag med sin abonnemangshantering.

Efter Youniums starka tillväxt på den nordiska marknaden senaste två åren där SaaS-bolag som Kognity, Technia och Quinyx anslutit sig till Youniums Subscriptionhubb är Niclas redo att gasa och växla upp tillväxten rejält.

”Hela SaaS-marknaden expanderar kraftigt och vi växer med den. I takt med att våra kunder tar in fler nya abonnemangskunder blir hanteringen av dessa och strukturen för avtalen, produkterna och prissättningen allt mer avancerad. När inte det traditionella ERP:t, ekonomisystemet eller CRM:et räcker till och excelarken blivit för många då kommer man till oss”.

ERP-systemet tar in 34 MSEK i ny finansieringsrunda

PR Younium2

Pengarna ska framför allt användas för internationell expansion. Tillväxten fram till idag har främst kommit från de nordiska länderna men under de kommande åren är planen att även växa i Benelux, Tyskland och UK samt etablera sig i USA. Niclas ser också vikten av att vässa erbjudandet och organisationen för att stödja kundbasen.

”Vi ser ett stort behov hos våra kunder att vidareutveckla sin affär och sina processer med Younium som nav och där vill vi vara en vass och långsiktig partner.”

Partinc Capital är tillsammans med grundarna största ägare i Younium och de ser långsiktigt på sin investering.

”Vi ser att Younium kan gå hur långt som helst med tanke på att allt fler branscher ställer om att leverera sitt erbjudande som tjänst, så kallad Anything-as-a-Service, med återkommande intäkter som motor. Younium har ett starkt team och erbjudande som vi ser kan konkurrera och ta stora andelar av en global marknad”, säger Per Nordling.

Presskontakt: Emelie Linheden emelie.linheden@younium.com

Younium är en SaaS inom B2B Subscription Management och Billing och är verksamma i Norden och Västeuropa med kontor i Stockholm (HQ), Malmö och Amsterdam.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>