Fem nya bolag på fem månaders tid:  Hidden Dreams miljonsatsar på entreprenörsprogram
Hem STARTUP Hidden Dreams miljonsatsar på entreprenörsprogram

Hidden Dreams miljonsatsar på entreprenörsprogram

Publicerat av: Redaktionen

Genom crowdsourcing av dolda problem på sociala medier har den nya venture capital- satsningen hittills startat sex bolag.

Fem nya bolag på fem månaders tid:  Hidden Dreams miljonsatsar på entreprenörsprogram

Maria Norberg COO, Fabian Assarsson vd, Johan Lindblad CTO

Uppstickaren Hidden Dreams lanserar nu ett nytt affärsgrepp för att fortsätta starta techbolag i accelererande fart. I höst sjösätter de miljonsatsningen Dream Catcher Academy, ett entreprenörsprogram där fem personer, ska starta fem bolag, på fem månaders tid.

Hidden Dreams är en kreativ vc -satsning som utvecklar bolag med ett annorlunda tillvägagångssätt. Idén bygger på att crowdsourca manuella processer och arbetsområden, även kallat dolda problem, som hittas inom organisationer. Problem kan skickas in av vem som helst. Vanligtvis av människor med direkt erfarenhet av problemen.

Vilka problem som Hidden Dreams sedan klassar intressanta är de som går att lösa med digitala produkter, är B2B-orienterade och kan byggas med Software-as-a-Service (’SaaS’) -affärsmodeller. I höst lanserar Hidden Dreams ytterligare ett sätt att bygga bolag på. Ett entreprenörsprogram där fem handplockade personer kommer få fem månader på sig att starta varsitt bolag som de sedan driver och blir VD över.

– Vi är riktigt glada att äntligen kunna offentliggöra vårt projekt, Dream Catcher Det är en sjukt spännande satsning där fem personer aktivt kommer söka sig efter vad vi kallar dolda problem och med vår hjälp bygga techbolag som löser problemen. Hidden Dreams har som mål att utveckla 50 bolag på fem års tid och det är bland annat genom initiativ som detta som gör att vi kommer nå målet, säger Maria Norberg, COO & partner på Hidden Dreams.

Varje person som väljs in i Dream Catcher Academy kommer få en budget om 300 000 kronor som de fritt får disponera. När ett bolag väl startas får de ytterligare en miljon kronor i kapital. Utöver finansiering tillhandahåller Hidden Dreams en gedigen utbildning i entreprenörskap, affärsutveckling och inom övriga affärskritiska områden för att möjliggöra deras framgång.

– Jag började som VD på VivoLogica, ett av Hidden Dreams dotterbolag, för knappt ett år sedan och det var det bästa klivet jag gjort som entreprenör. Att vara en del av Hidden Dreams-gruppen ger en ett otroligt stöd. Det är mycket som ska göras i en start-up och genom att få hjälp med alltifrån strukturer, likviditetsbudgetar, juridisk hjälp, pitchträning och mycket mer tillåts jag som entreprenör fokusera på det jag är bäst på. Hidden Dreams hjälper verkligen entreprenörer att lyckas, säger Alexander Sologub, VD på VivoLogica.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>