Speqta AB avyttrar Affilijet till Rocket Revenue för 10 mkr kontant
Hem Teknik Speqta AB avyttrar Affilijet till Rocket Revenue för 10 mkr kontant

Speqta AB avyttrar Affilijet till Rocket Revenue för 10 mkr kontant

Publicerat av: Redaktionen

Speqta AB (publ) (“Speqta”) har tecknat avtal om försäljning av samtliga aktier i Affilijet Operations AB (“Affilijet”) till Rocket Revenue AB (“Rocket Revenue”).

Köpeskillingen uppgår till 10 mkr på en kontant och skuldfri basis och erläggs kontant i samband med tillträdet.

Transaktionen beräknas slutföras i början av juli 2022.

Speqta säljer Affilijet till Rocket Revenue för 10 mkr på en kontant och skuldfri basis. Köpeskillingen erläggs kontant när transaktionen slutförs, vilket är beräknat till början av juli 2022.

Speqta AB avyttrar Affilijet till Rocket Revenue för 10 mkr kontantAffilijet har en ledande position inom jämförelsetjänster online och specialister på SEO marknadsföring. Affilijets största verksamhet är att driva jämförelsetjänster inom lån, kreditkort, rabattkoder och elavtal genom mediahussamarbeten med svenska Expressen, en del av Bonnier News, (t.ex. https://lanapengar.expressen.se/ ), norska Nettavisen (t.ex. https://www.nettavisen.no/kredittkort/ ), norska Dagbladet och finska Ilta-Sanomat. Affilijet är idag sju anställda, varav en är föräldraledig. I Affilijet Operations AB ingår även Outletsverige and Kampanjjakt.

Rocket Revenue är ett av Nordens snabbast växande bolag inom digital marknadsföring och hjälper idag över 150 kunder att driva lönsam tillväxt via Paid Social, Google och andra digitala plattformar. Bolaget har funnits sen 2015 och har cirka 150 miljoner kronor i omsättning före uppköpet av Affilijet.

Rocket Revenues VD Tobias Nissen kommenterar:
“Rocket Revenues drivkraft är att ständigt utveckla vårt erbjudande för att hjälpa våra kunder att optimera sin marknadsföring och tillväxt. Med Affilijet-teamet får vi inte bara in egna varumärken och djupa samarbeten med mediehus i Norden, vi får även ett starkt team som verkligen kan SEO, vilket är en viktig komponent i våra kunders utvecklingsresa.”

Speqtas VD Fredrik Lindros kommenterar:
”Affilijet har senaste året expanderat till flera samarbeten på mediahus och klättrat i rankingen av dom hårt konkurrensutsatta sökorden. Teamet är riktigt skickliga på SEO och jag är glad att dom kommer fortsätta sin resa hos Rocket Revenue. För Speqta är avyttringen en del av den strategiska översyn som kommunicerades i mars 2022.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>