Zimpler välkomnar Linda Höglund som Chief People Officer   
Hem STARTUP Zimpler välkomnar Linda Höglund som Chief People Officer   

Zimpler välkomnar Linda Höglund som Chief People Officer   

Publicerat av: Redaktionen

Fintech-bolaget Zimpler fortsätter att växa och rekryterar Linda Höglund som Chief People Officer.

Linda kommer senast från Klarna där hon var globalt ansvarig för företagets mobility- och People-frågor.

Går mot strömmen och satsar på Göteborg
Zimpler växer i rasande fart – på sex månader har antalet anställda gått från 35 till 70 personer. Till 2022 är förhoppningen att den siffran ska dubblas och att personalstyrkan ska bestå av 140 personer. I juni inviger Zimpler de nya lokalerna i Gullbergsvass för att kunna fortsätta sin tillväxtresa. En viktig del i den fortsatta tillväxten, förutom att rekrytera de främsta talangerna, är att få dem att trivas och stanna i företaget.

– Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare som folk vill vara hos och där de kan utvecklas kreativt tillsammans med andra drivna kollegor från hela världen. Vi vill bygga en solid plattform som motiverar och tar tillvara potentialen hos våra anställda så att de kan och vill fortsätta att leverera och producera de bästa produkterna och lösningarna på marknaden, säger Linda Höglund.

Under sin tid på Klarna var Linda med och byggde upp företagets People-avdelning och hade huvudansvaret för allt från mobility till preboarding och mer traditionella HR-frågor. Innan dess arbetade Linda på Ernst & Young där hon senast hade hand om den svenska immigrations-avdelningen. Linda har stor erfarenhet från internationellt arbete då hon arbetat med globala frågor och etablering på nya marknader både på EY och på Klarna. På Zimpler kommer Linda att ansvara för en personalgrupp som är tänkt att bestå av totalt 12 personer innan årets slut.

– Vi bygger det företag vi själva vill arbeta på – att samla kreativa, smarta personer och ge dem förutsättningar för att växa och utvecklas kommer att ge oss som bolag möjlighet att växa och utvecklas, och det behöver vi göra på global nivå. Med sin bakgrund från fintech och scaleups – men framförallt med sin personlighet – är Linda perfekt för Zimpler och som Chief People Officer när vi tar nästa steg för att bli en global spelare inom digitala betalningar, säger Peo Nilsson, styrelseordförande för Zimpler.

Nu väntar resan från startup till scaleup och den globala marknaden

Det som främst lockade Linda till Zimpler var möjligheten att få göra resan från startup till globalt bolag och att få vara med från början:

– Fintech är framtiden och jag vill fortsätta vara med att skapa den. Att komma in i detta läge och få vara med i det här skedet är grymt roligt och inspirerande, och att tillsammans med mina kollegor få sätta den kultur som framöver ska definiera Zimpler. Att vi växer så snabbt är oerhört kul och ett kvitto på att det vi gör är rätt. Men det är viktigt att inte bli fartblind, att hitta rätt personer och att dessutom få dem att stanna är inte enkelt, det är en oerhörd war for talent. Vi ska vara i framkant även vad gäller HR och våga testa nytt, våga prova olika och nya vägar och framförallt lita på vår känsla vad gäller vad som passar oss och våra anställda bäst, säger Linda Höglund.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>