Bosam innoverar den svenska marknaden för föreningslån och väljer Viljas bankplattform
Hem TEKNIK Bosam innoverar den svenska marknaden för föreningslån och väljer Viljas bankplattform

Bosam innoverar den svenska marknaden för föreningslån och väljer Viljas bankplattform

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande företaget Bosam väljer Viljas molnbaserade bankplattform till sin unika medlemsprövningstjänst för bostadsrättsföreningar som lanseras på svenska marknaden den 28 oktober 2022.

Viljas plattform ger en bättre kundupplevelse genom en digital, automatiserad och smidig kreditprövningsprocess.

Bosam har tagit fram en ny finansieringslösning för bostadsrättsföreningar som gör att priset och kontantinsatsen för en bostadsrätt blir 50-70% lägre jämfört med en traditionell bostadsrätt – i syfte att möjliggöra för betydligt fler att komma in på bostadsmarknaden.

”Vi på Bosam vill förändra sättet man ser på föreningsekonomi och säkerställa att alla boende, och därmed också föreningarna, har en sund och stabil ekonomi. Genom en smidig och säker process för ekonomisk prövning av framtida medlemmar kan vi skapa just detta. I utvecklandet av denna digitala plattform har Vilja varit en självklar partner sen start” säger Timmy Andersson, Affärschef på Bosam.

Bosam innoverar den svenska marknaden för föreningslån och väljer Viljas bankplattform“Bosam är ett mycket spännande bolag med en innovativ affärsmodell, och vi ser verkligen fram emot att stötta dem på deras tillväxtresa. Bostadsmarknaden är under förändring och vi satsar stort på för att erbjuda den bästa digital plattformen för föreningslån och andra typer av bostadslån” säger Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.

Vilja Mortgage Loans är en komplett lösning, från ansökan via kreditprövning till löpande hantering av krediter – designad för självbetjäning och automatisering.

Lösningen har en anpassningsbar arkitektur och med hjälp av mikrotjänster säkerställs skalbarhet. Lösningen är molnbaserad och APIer möjliggör för unika digitala kundresor baserade på insiktsfulla algoritmer.

 

Relaterade Artiklar