Hem BI Gigamon ”Gigamon ökar sitt fokus i Sverige”

Gigamon ”Gigamon ökar sitt fokus i Sverige”

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSRÖST] Gigamon ökar nu sitt fokus på den Svenska marknaden.

Gigamon ”Gigamon ökar sitt fokus i Sverige” 2

Dylan Vrind, Sales Director – Northern Europe, och Mark Draper, EMEA Channel Manager

Vi traffade Dylan Vrind, Sales Director – Northern Europe, och Mark Draper, EMEA Channel Manager – Distribution.  De talar gärna om Gigamons strategier och tankar avseende deras expansion i Sverige och övriga Norden samt Baltikum.

Exclusive Networks är en viktig partner i satsningen med sin lokala närvaro, i Sverige har vi arbetat tillsammans i ett år men tittar vi globalt så är det ett mångårigt samarbete och det rör hela 16 olika marknader”, säger Dylan.

Den svenska marknaden är viktig

Globalt sett är det cirka 2000 företag och statliga myndigheter som förlitar sig på Gigamons lösningar för att höja sin säkerhet och samtidigt sänka sina driftskostnader.

”Även om vi redan har kunder här så är vi ödmjuka inför uppgiften att expandera. Vi ser oss inte som ett hot mot övriga leverantörer. Den svenska marknaden är viktig för oss och den har en enorm potential.

Visibilitet och snabbhet är framgångsfaktorer

En av styrkorna i Gigamons lösningar är möjligheten att analysera stora mängder data och dessutom väldigt tidseffektivt. Just snabbheten är en av de faktorer som IHS Markit pekar ut i sin analys av vad som kommer att driva utvecklingen de kommande fem åren inom segmentet NME. De förutspådde att antalet 100G-portar (Överföring med 100 gigabit/sekund) skulle öka med 300 % och år 2017 passerade antalet 100G-portar för första gången antalet 1G-portar i världen. Hög hastighet är något som efterfrågas, speciellt av stora företag och datacenters. GigaSECURE solutions är Gigamons lösning på detta behov.

”När vi pratar med kundernas säkerhetspersonal blir det tydligt att möjligheten att se dataflödet, och de potentiella hoten, på ett visuellt sätt är något som de verkligen uppskattar”, säger Dylan entusiastiskt.

Kryptering vs. Dekryptering

Dylan och Mark ger oss ett konkret exempel på när deras lösning inte bara har löst kundens utmaningar utan även har sänkt deras kostnader för IT-säkerheten.

”En av våra kunder är ett universitet i USA. De satt i en verklighet med höga kostnader för underhållet av deras IT-miljö. Stora mängder data skulle först dekrypteras, sedan analyseras och till sist krypteras igen. När vi gjorde en analys av dataflödet kunde vi konstatera att 60 % av datamängden bestod av ”streamade” tjänster såsom nedladdade filmer som hade gjorts av eleverna från etablerade tjänster som till exempel Netflix. Detta data faller under rubriken ”Trusted traffic” och behöver inte dekrypteras för att analyseras och sedan krypteras igen. Detta gjorde att Universitetet sparade 60 % av sina kostnader för dekryptering, analys, kryptering”, förklarar Dylan.

”När kunderna väl har jobbat med oss, så älskar de oss. Våra verktyg känner av vilket data i flödet som behöver dekrypteras respektive krypteras. Det är alldeles för mycket data i flödet som dekrypteras för analys än vad som är nödvändigt”, säger Mark.

Vad händer nu?

”Vi behöver definitivt bli mer kända här och vi kommer att få hjälp av Exclusive Group med detta. Vi kommer att öka vår närvaro på event och mässor. Kanske blir det även aktiviteter i form av telemarketing. Jag kommer att vara på plats här”, svarar Dylan.

Det ska bli spännande att följa Gigamons framfart i Sverige framöver.

Läs mer:  http://yourexclusivenews.se/vendors-networks/gigamon/

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>