EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden
Hem Teknik EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden

EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

EVRY har tecknat en avsiktsförklaring och är i exklusiva diskussioner om att förvärva Oy Samlink Ab, en ledande leverantör av IT-lösningar till banker i Finland.

Som en del av dessa diskussioner kommer 50 banker, som i dag betjänas av Samlink, välja EVRYs EVRY ingår avsiktsförklaring om köp av Samlink för att stärka sin position i den finska bankmarknaden 2kärnbankslösning som framtida IT-plattform. Ambitionen ärdessutom att växa vidare i den finska marknaden.

Digitaliseringen och den snabba ändringen i kundbeteende, liksom ökade regulatoriska krav omformar bankvärlden. Banker behöver påskynda moderniseringen av sina bankplattformar och att vara snabbare till marknaden med användarvänliga och personaliserade banktjänster.

Gartner förutspår att den finska bankmarknaden för IT-tjänster och mjukvara kommer växa med i genomsnitt 5,9 procent per år, från 627 miljoner euro under 2016 till 798 miljoner euro under 2020. Tillsammans kommer EVRY och Samlink vara i en starkare position för att expandera EVRYs marknadsledande lösningar i denna snabbt växande marknad. Ett partnerskap med Samlink skulle expandera EVRY’s unika pool av fintech experter med 370 medarbetare med djupgående IT-kunskaper för att betjäna den finska bankmarknden.

”Genom en grundlig process av att välja en kärnbankslösning som ytterligare skulle stärka vår konkurrenskraft, har vi utvärderat alla ledande teknologileverantörer, och bedömt EVRY som marknadens ledande alternativ. Efter att ha utvärderat Samlinks strategiska möjligheter, har vi kommit fram till att ett partnerskap med EVRY skulle vara den rätta strategiska lösningen framöver. Att förena EVRY och Samlink skulle ge bättre kapacitet och kostnadsdelning på en nordisk nivå, något som kommer alla kunder tillgodo. Bankerna skulle också få tillgång till en innovativ partner med strategiskt designtänkande för att skapa bättre kundupplevelser”, säger Pasi Kämär styrelseordförande i Samlink.

”Vår ambition är att skapa digitala föredelar för våra kunder genom att leverera relevanta, kundorienterade och konkurrenskraftiga lösningar. Samlink har starka relationer med sina kunder och har ingående kunskap om den finska bankmarknaden. Tillsammans med Samlink skulle EVRY stäkra sin position som ledande leverantör av kärnbankslösningar till nordiska banker samt öka närvaron i Finland, en marknad vi ser som väldigt attraktiv, säger Björn Ivroth, CEO i EVRY.

Kundcentriska lösningar
EVRY och Samlink är upptagna av att erbjuda högkvalitativa tjänster och avancerade digitala lösningar till både existerande och nya kunder. En kundcentrisk kärnbankslösning gör det möjligt för banker att agera snabbare på ändringar, och att vara mer agila i att ta värdeökande tjänster till marknaden.

”EVRY har omfattande erfarenhet av att drifta, utveckla och förvalta stora affärskritiska IT-system. Tillsammans kommer vi kunna leverera branschledande lösningar till finska banker, inom områden som kärnbank- och betalningslösningar. Med vår samlade branschkunskap kommer vi kunna vidareutveckla relationerna med kunder i den finska bankmarknaden. Resultatet är lösningar som är mer kostnadseffektiva och kundcentriska”, säger Pentti Unkuri, CEO i Samlink.

”EVRYs nya kärnbanklösning och långsiktiga avtal med många nordiska banker och har gett oss en solid bas som nu också finska banker kan dra nytta av. Denna investering i Finland skulle ge oss en starkare närvaro i hela Norden, med fler än 200 banker på kundlistan, och 1600 anställda med ingående teknologi- och domänexpertis inom bank- och finansmarknaden”, säger Wiljar Nesse, koncerndirektör i Financial Services.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>