Cognac Bossard XO – En nyhet i dubbel bemärkelse

Cognac Bossard XO är en nyskapande cognac som utmanar traditionerna.

Cognac Bossard XO - En nyhet i dubbel bemärkelse 1Framställd uteslutande av druvor från egna odlingar belägna i Petite Champagne och Fins Bois är det en cognac som verkligen gör skäl för epitetet “från jord till bord”. Buteljerad på 48 % vol. innebär att koncentrationen är utöver det vanliga. Den 2 december lanseras Bossard XO i Systembolagets fasta sortiment.

Cognac Bossard XO är en småskalig cognac framställd av druvor från egna odlingar i Petite Champagne och Fins Bois. Detta är den första cognacen i Systembolagets fasta sortiment som buteljerats vid högre alkoholhalt, i detta fall 48 % vol., något som bidrar till att man får ett djup utöver det vanliga då smaken helt enkelt följer med hela vägen från fat till flaska. Cognac Bossard XO lanseras den 2 december 2019 i de flesta av Systembolagets butiker. Sedan tidigare finns Cognac Bossard VS i Systembolagets fasta sortiment.

– Den här cognacen är speciellt framtagen för den svenska marknaden och ett giftermål av noga utvalda fat som lagrats minst 10 år. Vi har eftersträvat att göra en kraftfull cognac i en modern stil som förhoppningsvis ska falla konsumenterna i smaken, säger Michel Dobbé, ägare och källarmästare, Cognac Bossard.

– Det här är en synnerligen välgjord cognac. Buteljeringen vid 48 % vol. är något sällsynt för cognac men vanligt förekommande för maltwhiskys av exklusivare slag. Personligen är jag förtjust i den extra dimension detta tillför och avnjuter den gärna som den är. Samtidigt får livsnjutaren valfrihet att justera styrkan utifrån sin personliga preferens genom att addera några droppar vatten. Cognac Bossard XO är en ypperlig pjäs som bör ha en självklar plats avecvagnen, avslutar Peter Kokovic, affärsområdeschef, Enjoy Wine & Spirits.