Händelserik start när GKSS Match Cup Sweden seglas på Marstrand
Hem Livstil Händelserik start när GKSS Match Cup Sweden seglas på Marstrand

Händelserik start när GKSS Match Cup Sweden seglas på Marstrand

Publicerat av: Redaktionen

Rutinerade Schweizare obesegrade efter första dagen.

Världseliten i segling har samlats på Marstrand för att göra upp vem som är bäst på matchracing.

På plats i den klassiska seglarorten har vi tio herrlag och sex damlag från 9 nationer.

Händelserik start när GKSS Match Cup Sweden seglas på Marstrand

Patrik Sturesson hamnade i vattnet

Marstrand bjöd på varierande väder, dagen inleddes med perfekta seglingsförhållanden. Under eftermiddagen drog en front in, vilken gav lättare vind och regn. Under dagen testades seglarna i skiftande och prövande förhållanden där de behövde ställa om både mentalt och taktiskt.

Tävlingen inleds med en grundomgång där alla möter alla en gång, en så kallad round robin. De bästa seglarna från grundomgången kommer att kvala vidare till finalerna som seglas i helgen.

Under den första tävlingsdagen seglades halva grundomgången, bäst idag var den rutinerade Eric Monnin från Schweiz som hittills är obesegrad.

Glädjande för hemmafansen är att de tre svenska lagen inlett starkt. Sverige representeras av två rutinerade veteraner;Johnie Berntsson som seglat tävlingen ett tiotal gånger och ”Mr Marstrand” Björn Hansen som är den som vunnit tävligen flest gånger. Oscar Engström med besättning; de unga talangerna från Göteborg är med i tävlingen första gången och visar verkligen att de hör hemma här, då de skrällde genom att slå Chris Poole, världens högst rankade matchracingseglare.

”Att vara med på Match Cup Sweden är en dröm som går i uppfyllelse och något vi tränat hårt för i flera år nu. Första matchen var vi inte helt uppvärmda, men sen släppte det och på det stora hela känner vi oss nöjda med dagens resultat. Vi ser fram emot att möta resten av lagen imorgon!” säger Oscar Engström.

Under torsdagen; tävlingens andra dag, siktar man på att segla klart grundomgången för herrarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>