Lofsdalen Fjällpark MTB presenterar fem nya MTB-leder och fortsatt byggnation av signaturled och vindskydd
Hem Livstil Lofsdalen Fjällpark MTB presenterar fem nya MTB-leder och fortsatt byggnation av signaturled och vindskydd

Lofsdalen Fjällpark MTB presenterar fem nya MTB-leder och fortsatt byggnation av signaturled och vindskydd

Publicerat av: Redaktionen

Lofsdalen Fjällpark MTB har under de senaste tre åren utvecklats till en imponerande cykelpark med 20 kilometer höghöjds mountainbike-leder.

Nu går projekt Vision Lofsdalen in i sin fjärde och sista sommar med fortsatt byggnation av en spektakulär signaturled runt berget Hovärken, sträckande över cirka fem kilometer.

Dessutom öppnades fyra nya leder för cyklisten redan i mitten av juni.

Lofsdalen satsar på att bli en av Sveriges bästa cykeldestinationer, och med Lofsdalen Fjällpark MTB erbjuds en unik upplevelse av mountainbikecykling på hög höjd. Detta kompletterar den befintliga downhillcyklingen som funnits i över ett decennium samt den utmanande stigcyklingen på södra sidan av Lofssjön. Sedan 2020 har området utvecklats och nu kan Vision Lofsdalen stoltsera med 20 kilometer fantastisk stigcykling i fjällandskapet.

Under sommaren 2023 introduceras fem nya leder:

1. Supernova – Blå led
En enklare bred flowtrail som passar både nybörjare och erfarna cyklister. Ledbyggarna har skapat en rolig ”berg-och-dalbana” med enastående utsikt.
Längd: 1 km
Svårighetsgrad: Blå – Lätt
Startpunkt: Hjärtat i fjällparken

Lofsdalen Fjällpark MTB presenterar fem nya MTB-leder och fortsatt byggnation av signaturled och vindskydd2. Kingswood – Röd led
En utmanande led för erfarna cyklister som söker en adrenalinkick. Leden är byggd med kreativitet och kärlek, och inkluderar träbroar och drop. Den tekniskt krävande leden kan cyklas flera gånger för att verkligen upptäcka alla features.
Längd: 500 m
Svårighetsgrad: Röd – Medelsvår
Startpunkt: Från teknikområdet

3. Dubbel upp – Blå snabbare led upp till området.
Sedan teknikområdet i parken utvecklats med velodromer, stenkistor och hopp önskade flera gäster en transportled för att ta sig snabbt upp till området från Hovärkensspårcentral.
Längd: 800 m
Svårighetsgrad: Blå – Lätt
Startpunkt: Ta höger vid första korsningen vid Panoramaleden
Ytterligare två leder introduceras:

4. Rock n Roll – Blå flowtrail
En led som börjar med en klättring för att sedan erbjuda spännande nedförssektioner med stora, fina kurvor. Den kommer att bli en favoritled för många, mitt i området.
Längd: 1 km
Svårighetsgrad: Blå – Lätt
Startpunkt: Vid vindskyddet vid Whiskyvägen

5. Crimson Flow – Röd flowtrail
En spännande nedförsled som tar dig genom björkskogen med roliga svängar och intressanta sektioner. Leden ansluter till Rock n Roll och ger dig möjlighet att fortsätta cykla i området eller ta fjälleden ner till byn.
Längd: 500 m
Svårighetsgrad: Röd – Svår
Startpunkt: Fortsätt förbi Rock n Rolls nedfart

Som en extra höjdpunkt under sommaren 2023 kommer en signaturled att byggas runt berget Hovärken. Med en sträcka på cirka fem kilometer erbjuder denna led enastående utsikt och spännande cykling. Svårighetsgraden kommer att vara lätt för att inkludera hela familjen. Leden tar cyklisterna både uppåt och nedåt längs den vackra fjällsidan.

Vid rastplatsen ”Hjärtat” kommer ett nytt vindskydd att byggas för att ge besökare möjlighet att njuta av den underbara utsikten och den avkopplande atmosfären i Lofsdalen. Vindskyddet kommer att inkludera två grillkåtor för året runt-bruk samt tre vindskydd och utedass.

Lofsdalen Turistnäring Ekonomisk Förening (LTEF) driver projektet ”Vision Lofsdalen” med en total budget på cirka 19 miljoner kronor, pågående mellan 2020 och 2023. Projektet finansieras av Tillväxtverket (Europeiska Regionala Utvecklingsfonden), Region Jämtland Härjedalen och Härjedalens kommun. Det lokala näringslivet bidrar också genom medlemsavgifter till företagarföreningen LTEF.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>