Areim köper DN-skrapan

Areim har förvärvat ett av Stockholms mest kända landmärken, DN-skrapan belägen på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

Areim köper DN-skrapan 1Fastigheten, Trängkåren 7, omfattar 56 500 kvm, varav merparten utgörs av kontor.Byggnaden uppfördes mellan åren 1960 och 1964 efter ritningar av arkitekt Paul Hedqvist.

Fastigheten är en attraktiv kontorsfastighet med en gedigen och intressant historia, som i princip är fullt uthyrd. Läget i Stockholms innerstad med närhet till allmänna kommunikationer, mixen av kontor, bostäder och skolor i närområdet bidrar också till att fastigheten är intressant. Med Areims erfarenhet av att förädla fastigheter i Stockholm är ambitionen att kunna öppna upp fastigheten mer för att tydligare integrera den i sin omgivning.

– Förvärvet av Trängkåren 7 ger oss stora möjligheter att utveckla inte bara en fastighet utan att bidra till utvecklingen av en stadsdel. Den typ av stadsutveckling har vi god erfarenhet av,dessutom äger vi sedan tidigare Trängkåren 6 (SWECO-huset) och är delägare i Lysbomben 5 (Socialstyrelsen) i samma område. Delmarknaden är en etablerad del av Stockholms innerstad där vi ser stor potential, säger Therese Rattik, VD Areim.

Areim tillträder fastigheten den 23 januari 2020.