Svensk säljstart för de mest exklusiva, laddbara Mercedes-modellerna
Hem Livstil Svensk säljstart för de mest exklusiva, laddbara Mercedes-modellerna

Svensk säljstart för de mest exklusiva, laddbara Mercedes-modellerna

Publicerat av: Redaktionen

Nu har Mercedes-Benz haft svensk säljstart för två av sina allra mest exklusiva, laddbara modeller.

Både prestandastinna Mercedes-AMG S 63 E Performance och Mercedes-Maybach 580 e börjar på samma pris: 2 050 000 kronor.

Nu är det säljstart för två laddbara, lyxiga bilar i största klassen. Båda modellerna bygger på Mercedes-Benz S-Klass men har fått helt olika behandling både i motorrum och interiör.

Mercedes-AMG S 63 E Performance

Mercedes-AMG S 63 E Performance är en prestandastinn laddhybrid med två motorer – en bensindriven V8 på 612 hästkrafter fram och en elmotor på 190 hk bak. Systemeffekten blir hela 802 hästkrafter och vridmomentet 1 430 Nm. 0 – 100 går på 3,3 sekunder och toppfarten kan vara upp till 290 km/tim.

Bränsleförbrukningen vid kombinerad blandad körning stannar på 4,4 l/100 km och elförbrukningen anges till 2,14 kWh/mil. Räckvidden på ren el är ca 3 mil.

Mercedes-Maybach 580 e

Svensk säljstart för de mest exklusiva, laddbara Mercedes-modellerna

Nu har Mercedes-Benz haft svensk säljstart för två av sina allra mest exklusiva, laddbara modeller.

Den andra laddhybriden som har säljstart är Mercedes-Maybach 580 e och här är det lyx och komfort som är satt i högsätet. En rak 6:a på 367 hk fram och en elmotor på 150 hk bak ger en systemeffekt på 510 hk och en bränsleförbrukning vid blandad kombinerad körning på 0,8 – 1,0 l/100 km. Elförbrukningen är 2,3 – 2,5 kWh/mil.
Den som vill köra bilen riktigt tyst på bara eldrift har en räckvidd på ca 10 mil.

Acc 0 – 100 går på 5,1 sekunder.

Både Mercedes-AMG S 63 E Performance och Mercedes-Maybach 580 e har säljstart nu och priserna börjar på 2 050 000 kronor. De första exemplaren kommer hit i höst.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>