Almi Invest investerar i bokningsplattformen boka.se
Hem STARTUP Almi Invest investerar nu i bokningsplattformen boka.se

Almi Invest investerar nu i bokningsplattformen boka.se

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar 3,5 miljoner kronor i Boka Global, som driver den internetbaserade bokningsplattformen Boka.se.

I emissionen på totalt 11 miljoner kronor deltar också privata investerare.

Pengarna ska användas till expansion och produktutveckling.

Boka Global AB utvecklar och driver den internetbaserade bokningsplattformen och marknadsplatsen boka.se, Sveriges största bokningssystem för företag, föreningar och ideella organisationer, med över 12 000 bokningssystem och fler än 580 000 användare.

På Boka.se kan kunder enkelt skapa sitt eget bokningssystem, oavsett bransch eller verksamhet. Den snabbväxande tjänsten hanterar varje dag tiotusentals bokningar av allt från massager till däckbyten, idrottshallar, rådgivningstjänster, ridhus, konferensrum, bilpooler och tvättstugor.

Almi Invest investerar i bokningsplattformen boka.se

Caroline Madden CCO och Johan Viktorsson vd Boka Global

Genom Boka.se görs tjänsteleverantörens utbud tillgängligt och sökbart för konsumenter, som i realtid kan se, boka och betala för tillgängliga tider.

Bokas plattform erbjuder ett robust verksamhetsstöd kombinerat med tjänster för att hantera personal, kunder, marknadsföring, försäljning, betalningar, rapportering med mera. Boka kan användas fristående eller integrerat med Fortnox och utgör i kombination med det framgångsrika redovisningssystemet en komplett e-handelslösning för tjänsteverksamheter – från egenföretagare till franchisekedjor och storbolaget med tusentals anställda.

–  Boka.se leder teknikutvecklingen inom området på den svenska marknaden. De tjänster för automatisering av återkommande bokningar och rekommendationsalgoritmer som bolaget utvecklar finns inte hos någon annan leverantör. Förutsättningarna för en fortsatt god tillväxt är goda och det är sannolikt att bolaget kommer att kunna vara drivande i konsolideringen av marknaden för tjänstebokningar, säger Pär Lagerström, Investment Manager på Almi Invest.

–  Vi är väldigt glada för att Almi Invest valt att investera i oss, säger Johan Viktorsson, vd på Boka Global. Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och öka takten i vår tillväxt samt utveckla vår tekniska lösning till nästa nivå.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>