Bolagsbyggarna startar fyra techbolag
Hem Fastigheter Bolagsbyggarna ska starta fyra techbolag

Bolagsbyggarna ska starta fyra techbolag

Publicerat av: Redaktionen

Hidden Dreams specialiserar sig på att utveckla problemlösande techbolag på löpande band.

Nu står det klart att de startar ytterligare fyra bolag.

Utöver deras vedertagna metod för att skapa nya bolag sjösatte de under hösten 2021 miljonsatsningen Dream Catcher Academy. Ett experimentellt entreprenörprogram där deltagarna fick målet att identifiera varsitt kommersiellt intressant problem som bolagsbyggarna ska lösa genom nya techbolag. Efter programmets lyckade resultat kommer det nu fortsätta två gånger årligen.

Hidden Dreams mål är att starta 50 techbolag på fem år som alla löser tidigare manuella och ineffektiva arbetsprocesser inom diverse branscher och industrier. För att nå det målet lanserade bolagsbyggarna en experimentell satsning med syftet att hitta ytterligare en metod till att starta bolag. Dream Catcher Academy är ett avlönat entreprenörsprogram där några utvalda personer får undersöka branscher efter dolda problem och affärsmöjligheter för att slutligen hitta ett problem som de vill lösa. Deltagarna rullar sedan över som vd:ar i de nystartade bolagen. Sammanlagt kan Hidden Dreams annonsera fyra nya bolag vilka kommer vara verksamma inom; kosmetika, produktutveckling, e-handel, och tillverkningsindustrin.

Bolagsbyggarna startar fyra techbolag

Hidden Dreams startar fyra nya techbolag och kliver nu in i helt nya branscher.

– Vårt mål om 50 bolag på fem år sattes i november 2020 och vi är väldigt glada och stolta över ännu ett kliv i rätt riktning där framgångarna med vårt entreprenörsprogram är en viktig faktor. Det finns alltid en risk med ambitiösa satsningar men med facit i hand ser vi ett program som både varit givande, framgångsrikt och skalbart. Nu är vi uppe i 16 bolag i Hidden Dreams-gruppen och fortsätter vi på samma sätt är jag övertygad om att vi överträffar våra mål, säger

Fabian Assarsson vd och partner på Hidden Dreams.

Dream Catcher Academy kommer nu dra i gång för andra gången under februari och en till gång under hösten. Programmet är till för människor med entreprenörsambitioner men kräver inte att du har en egen affärsidé vid start.

– Det har varit en otroligt utvecklande upplevelse. Jag utforskade flera olika branscher efter intressanta affärsmöjligheter och lyckades identifiera det problem mitt bolag nu ämnar lösa rätt tidigt in i programmet. Det känns väldigt bra att vara i gång och jag ser fram emot att följa framtida generationer av Dream Catcher Academy, säger Johanna Kindbom vd och grundare för Retail IntrAct.

De fyra nya bolagen i korthet:

 • Certainli
  För att du ska kunna sälja en fysisk produkt i ett EU-land måste den följa vissa regler och få ett certifikat på nämnda produkt. En arbetsprocess som idag är ineffektiv och invecklad. Certainli utvecklar nu en SaaS-tjänst som ska förenkla och automatisera dessa särskilda processer inom compliance vid produktutveckling. Tillsatt vd är Alfred Samuelson.
 • Retail IntrAct
  Problemet som identifierats handlar om en tidskrävande arbetsmetod inom e-handelsbranschen. Retail IntrAct ska genom sin tjänst effektivisera det interna arbetet hos e-handelsbolag, specifikt kring informationshantering och återförsäljning. Tillsatt vd är Johanna Kindbom.
 • Bolag X
  Bolaget är verksam inom tillverkningsindustrin och utvecklar en plattform som ska ge maskinparksanställda en smart och interaktiv översikt över maskinparken och den dokumentation som krävs för maskinerna. Pågående rekrytering av vd.
 • Bolag Y
  Bolaget utvecklar en regelefterlevnadsplattform för kosmetikabranschen som ska eliminera tidigare manuellt och tidskrävande arbete lagt på området compliance vid framtagning, försäljning och hantering av skönhetspreparat. Pågående rekrytering av vd.

*Bolag X och Y har egentligen andra namn men som inte är fastställda ännu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>