Fem startups i GU Ventures inkubator får betydelsefullt “Innovativa startups”-bidrag från Vinnova
Hem STARTUP Fem startups i GU Ventures inkubator får betydelsefullt ”Innovativa startups”-bidrag från Vinnova

Fem startups i GU Ventures inkubator får betydelsefullt ”Innovativa startups”-bidrag från Vinnova

Publicerat av: Redaktionen

Vinnova delar varje år ut finansiering inom utlysningen ”Innovativa Startups” för att stötta nya företag att vidareutveckla skalbara lösningar som bidrar till hållbar tillväxt på en global marknad.

Fem startups i GU Ventures inkubator får betydelsefullt “Innovativa startups”-bidrag från Vinnova

I vårens utlysning får 168 bolag över hela landet dela på en finansiering om totalt 50 Mkr från Vinnova, varav fem är företag i GU Ventures inkubator. 

Bidraget fördelas till varje bolag med upp till 300 000 kronor, som de exempelvis kan använda för att utveckla sin affärsmodell eller ta fram en ny prototyp. Syftet med finansieringen är att hjälpa startups vidareutveckla nya lösningar, som kan bidra till hållbar utveckling och stärkt konkurrenskraft.

Företagen som får tilldelat detta bidrag har verksamheter som är baserade på nyskapande produkter eller tjänster och har skalbara affärsmodeller.

– Osäkerheten och riskerna som startups tar genom att våga testa nya teknologier, varor eller tjänster är en viktig drivkraft när det kommer till förnyelsen av marknader och samhällen. Det kan vi se när flera av de innovativa lösningarna som får finansiering svarar mot behov som uppkommit under pandemin, säger Emelie Falk, ansvarig för utlysningen på Vinnova.

– Vi på GU Ventures vill gratulera alla startups som sökte och blev utvalda för att få Vinnovas stöd och det är extra kul att alla våra företag som sökte fick napp. Det är ett viktigt stöd i såddfasen och vi tackar Vinnova för deras betydelsefulla finansiering i dessa lägen. Nu gäller det att jobba på bra och leverera, så det ger tillbaka till samhället, att det gör en skillnad. Det ska bli jätteroligt! säger Klementina Österberg, VD för GU Ventures.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>