Visa slutför förvärv av den svenska open banking-plattformen Tink
Hem FINANSRÖST Visa slutför förvärvet av den svenska open banking-plattformen Tink

Visa slutför förvärvet av den svenska open banking-plattformen Tink

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart att Visa slutför förvärvet av den svenska open banking-plattformen Tink, som gör det möjligt för finansinstitut, fintechs och handlare att bygga finansiella produkter och tjänster.

Sammanslagningen av Tink och Visa väntas innebära stora fördelar för bolagens kunder.

Visa slutför förvärv av den svenska open banking-plattformen TinkMed ett enda API kan kunderna flytta pengar, få tillgång till bättre och mer anpassade verktyg för hantering av bland annat finansiella data och finansiella mål.

“Digitala verktyg driver den nya ekonomin. Kombinationen av Visa och Tink innebär en möjlighet att erbjuda ett större urval av kvalitativa digitala tjänster för hantering av pengar i en tid där gränsen mellan handel, finansiella tjänster och betalningar suddas ut”, säger Charlotte Hogg, vd för Visa i Europa.

Jack Forestell, produktchef, Visa:

“Öppenhet och innovation är två viktiga element för att främja tillväxt av framtida digitala finansiella tjänster. Kombinationen av Visas beprövade infrastruktur och uthållighet genom investeringar i cybersäkerhet samt Tinks API:er, teknologi och kundrelationer kommer driva på utvecklingen av öppna banktjänster i världen. Tillsammans kan vi skapa en säker och pålitlig plattform för innovation”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>