I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit.

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

Världens snabbaste internet – standard i Xplorion i Lund

Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit. Det är världens högsta lägsta bredbandshastighet för privatpersoner – och det finns hos oss på LKF! Men vad kostar det? Och varför behöver man så snabbt internet i ett smart hus?

I den nya och smarta stadsdelen Brunnshög i Lund ligger vårt innovationsbygge Xplorion. Xplorion är bland annat vår vision för hur ett framtida smart hus kan vara.

En av de stora nyheterna i Xplorion är de fantastiska möjligheterna till bredbandsuppkoppling som erbjuds. Här har kunder tillgång till ett av världens bästa och snabbaste bredband.

Detta innebär att kunderna har tillgång till 2500/2500 Mbit som absolut lägsta hastighet. Det kan jämföras med att 100/100 är en vanlig hastighet i många hem. I Xplorion går det dessutom att välja abonnemang med häpnadsväckande hastigheter som 5000/5000 och 10 000/10 000 Mbit.

– Hittills finns det inget annat flerfamiljshus i världen där privatkunder har denna möjlighet till digital uppkoppling av denna kaliber och med denna prisbild, berättar Henriette Jareklew som arbetar som digital ledare och innovationsansvarig på Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF.

Men varför behöver man så snabbt internet?

– Fler och fler fysiska prylar håller på att växa ihop med internet. Det är en del av vardagen idag, säger Henriette.

– Det kan vara saker som dammsugare, kylskåp, lampor, element, lås, persienner, säkerhetskameror med mera. Med så många smarta prylar hemma så kommer det kräva helt andra hastigheter på bandbredden, kommenterar Henriette.

Men priset är detsamma som för ett vanligt abonnemang?

– Ja, vi månar om våra kunder. Därför har vi varit noga med att vårt 2500/2500 Mbit-abonnemang inte ska kosta mer än ett abonnemang med betydligt lägre hastighet. Vi har utgått från vad det brukar kosta med 100/100 hastighet och satt samma pris på vår superhöga lägsta hastighet, berättar Henriette.

Flyttar man till Xplorion så erbjuds också tre månader gratis internetabonnemang.

Arbetet med att möjliggöra denna unika bredbandsleverans har gjorts av ViaEuropa som är LKFs upphandlade kommunikationsoperatör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>