Hem FASTIGHETER Uddevallahem är ännu ett tillskott i Visolits växande portfölj av fastighetskunder.

Uddevallahem är ännu ett tillskott i Visolits växande portfölj av fastighetskunder.

Publicerat av: Redaktionen

I ett femårigt avtal får Visolit helhetsansvaret för företagets it-miljö.

Uddevallahem är ännu ett tillskott i Visolits växande portfölj av fastighetskunder. 3Allmännyttiga bostadsstiftelsen Uddevallahem är den största aktören i Uddevalla och hyresvärd för ungefär var sjätte person i området.

Nu väljer företaget att lägga allt ansvar för support och förvaltning av it-miljön på Visolit som räknar sig som Nordens största IT-partner för fastigheter och byggföretag. Visolit har utvecklat speciella it-tjänster inom fastighet som omfattar central hantering, hyresgäst-IT, tekniken bakom aktivitetsbaserade kontor, infrastruktur för Internet of Things (IoT) samt så kallad Proptech. Det senare innebär digitalisering av bland annat uthyrning, förvaltning, infrastrukturtjänster, underhåll och dokumenthantering.

-Vi har genomfört en upphandling och är trygga med att Visolit som vann den kommer att leverera det vi förväntar oss. Fastighetsbranschen är mitt i en ny teknikrevolution där IoT och Proptech ger helt nya möjligheter till värdeökning. För att till fullo kunna fokusera på detta och vår kärnverksamhet, behövde vi hitta en partner som med helhetsansvar kan driva vår it-miljö på ett hållbart sätt, säger Thomas Aebeloe, VD för Uddevallahem.

-Våra IT-tjänster för fastighetsbolag har utvecklats ur de utmaningar som vi vet att sektorn har och kunskapen om vad de behöver. Uddevallahem har vågat utmana sina upparbetade rutiner och välja ett nytt arbetssätt, som vi ser mycket fram emot att vidareutveckla. Det känns riktigt bra att en allmännyttig bostadsstiftelse har valt oss som sin IT-partner, säger Johan Magnusson, VD för Visolit Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>